Kraftum – Jämför elpriser

Kraftum logotyp

Det är onekligen inte helt enkelt att hålla koll på elpriserna i dagens samhälle då det finns åtskilliga elbolag som du kan välja att köpa din el ifrån. Allt fler sajter jämför och samlar dessa priser på ett enkelt och tydligt sätt. Kraftum är ett sådant bolag som tillhandahåller precis den tjänsten.

Gå in på Fortums webbplats och fyll i ditt postnummer på förstasidan. Då tar Kraftum dig vidare genom hela sökprocessen på ett mycket enkelt och tydligt sätt. Du får välja vilken typ av boende du är bosatt i, hur mycket din årliga förbrukning av el ligger på samt om du endast är intresserad av att se elavtal som är miljöcertifierade. För att gallringen skall ske smidigt så vill Kraftum veta om du är intresserad av ett fast eller rörligt avtal.

Om du har förberett dig innan du fyller i alla uppgifter kommer hela processen blir ännu enklare. Plocka fram en gammal elräkning och där hittar du i stort sätt alla uppgifter som kommer efterfrågas. Att byta elavtal tar dessutom inte mycket mer än ett par minuter. På översiktssidan som presenteras kommer du tydligt se vilka elavtal som är absolut bäst för dig. Tycker du att listan är krångligt går det alldeles utmärkt att filtrera resultaten ännu mer vilket gör det hela än mer tydligt.

Ett förmånligt elavtal

Kraftum – så funkar det

Hur går det till? Det är inte så konstigt som det verkar. Kraftum är ett bolag som alla andra och vill givetvis tjäna pengar. Genom att få in alla priser i sin databas och presentera dem på ett överskådligt sätt till sina besökare så kommer flera av besökarna troligtvis teckna nya avtal och det är givetvis bra för alla inblandade. Elbolagen får nya kunder medan Kraftum får en liten summa från elbolaget som tack för rekryteringen. Samtidigt blir det väldigt viktigt för elbolagen att visa konkurrentkraftiga priser och det leder ofta till bättre förutsättningar för slutkunden.