Collector Bank

Collector Bank Collector Credit är en del av Collector Bank som utöver en bank är ett teknikföretag som drivs av entreprenörer. Här gillar man inte bara att förverkliga sina egna idéer utan även andras. Med anledning av detta erbjuder man attraktiva finansprodukter till sina kunder. Men man driver även Collector Ventures där man investerar i fintechbolag. Moderbolaget som är Collector AB finns noterat på Nasdaq Stockholm och du har således möjlighet att köpa aktier i bolaget om du tror på affärsidén. I den här recensionen kommer vi att fokusera på de privatlån som erbjuds hos Collector Credit. Vill du istället få information om de andra delarna av Collectors verksamhet så hänvisar vi dig till bolagets egna hemsida.

Det finns alltså en hel del intressanta tjänster hos Collector för dig som är privatperson. Utöver privatlån erbjuder man även förmånliga kreditkort och sparkonton. Med hjälp av Collector Bankappen får du alltid en bra överblick över tjänsterna oavsett om du lånar eller sparar hos banken. Collector Bank grundades av Lena Apler och Johan Möller så tidigt som 1999 och banken är idag ett självklart alternativ för många lånekunder i Sverige. Det var dock först 2003 som man utvecklades till ett kreditmarknadsbolag och började erbjuda egna låneprodukter.

Privatlån hos Collector Bank

Collector erbjuder alltså flertalet olika privattjänster och en av dessa är privatlånet. Hos Collector kan du låna upp till 500 000kr helt utan säkerhet. Detta innebär att du exempelvis kan använda lånet till renovering, en resa eller ett bilköp. Du kan med fördel även samla dina mindre lån och kreditlån i ett privatlån hos Collector Bank. Du kommer då troligtvis kunna sänka din månadskostnad och slippa onödiga avgifter. Avbetalningstiden på lånen som erbjuds är individuell men du kan välja att ha en löptid på upp till 15 år. Även andra villkor så som de som är kopplade till räntor är individuella och sätts utifrån dina förutsättningar.

Ansökan om lån sker helt digitalt och du signerar både ansökan och avtal med ditt mobila BankID. Har du svårt att få lån i allmänhet så kan det hjälpa att ha en medsökande på lånet. En fördel med privatlån hos Collector är att du kan välja att skydda lånet mot oförutsedda händelser. Detta genom att teckna ett låneskydd som är en typ av försäkring. Tecknar du detta låneskydd så slipper du eller dina anhöriga bli drabbade vid eventuell sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall. Under de tre första månaderna som du har ditt lån hos Collector så ingår denna försäkring helt gratis.

Andra lånebanker och kreditgivare
3.84% - 11.95%
1.95% - 19.95%
4.99% - 22.99%

Ansök om lån och räkna ut lånekostnad

Privatlån hos Collector BankInnan du börjar ansökningsprocessen för att ansöka om ett lån hos Collector så kan du räkna ut din lånekostnad. På så sätt kan du snabbt och enkelt se om lånet som erbjuds är något för dig eller inte. Ha dock i åtanke att själva beräkningen bara ska ses som en fingervisning över kostnaderna. Räntan hos Collector Bank sätts individuellt så den exakta räntan får du först reda på när du gör en riktig ansökan hos banken. Den nominella räntan på privatlånen hos Collector ligger för närvarande på mellan 4,90% - 15,90% (2019-02-21). Men om du tycker att det ser bra ut efter att ha gjort en beräkning kan du gå vidare med ansökan. Detta gör du enkelt och smidigt direkt via Collectors hemsida.

För att ansöka om privatlån behöver du först fylla i hur mycket du vill låna samt hur lång löptid du vill ha. Du kan låna mellan 20 000kr och 500 000kr. När det gäller lån på upp till 40 000kr så kan du välja en löptid på mellan 2-10 år. Lånar du mer än så så kan du välja att återbetala i upp till 15 år. Notera att utöver ränta så tillkommer det en uppläggningsavgift på 285kr samt en månatlig aviavgift på 35kr.

När du fyllt i uppgifterna så behöver du även uppge om du har en medsökande samt om du har några betalningsanmärkningar. Därefter följer ytterligare formulär som ska fyllas i. När allt detta är gjort får du verifiera dig med ditt BankID och en sedvanlig kreditupplysning tas. Du får sedan besked direkt på skärmen.

Detta kräver Collector för att bevilja lån

Hos Collector så är alla villkor individuella och bedömningar om ränta och önskat lånebelopp görs utifrån dina förutsättningar. Informationen om dina förutsättningar kommer dels från de uppgifter du uppgivit men även från den kreditupplysning som inhämtas. Där får Collector se så att den information du uppgivit stämmer. Via kreditupplysningen kan de även få en uppfattning om din privatekonomi utifrån inkomst, skulder, fastighetsägande och eventuellt sparkapital. Utöver att Collector ska uppfatta dig som kreditvärdig behöver du vara minst 20 år för att bli beviljad ett lån. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaks. Din årsinkomst måste vara på minst 150 000kr och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Har du en medsökande kan förutsättningarna ändras i Collectors ögon och det kan vara enklare för dig att bli beviljad privatlånet.

Bolån hos Collector Bank

Flytta ditt bolånNumera erbjuder Collector Bank även bolån vilket innebär att du som äger en bostad och tröttnat på höga räntor kan vända dig till Collector. Det är enkelt att flytta sitt bolån och därmed även få chans att sänka sin bolåneränta. När du ansöker om bolån hos Collector Bank så sker allt digital. Det vill säga du att du både ansöker, får besked och skriver under lånehandlingarna via din dator eller mobil. Verifiering av din identitet sköts smidigt med hjälp av mobilt BankID.

Hos Collector Bank kan du låna upp till 85% av bostadens värde. Man erbjuder i skrivande stund en boränta på 2,25%. Var noga med att se vad du betalar på dina bolån i nuläget innan du väljer att flytta över befintliga lån till någon annan bank. Vad som kan vara bra att veta är att det enbart går att flytta lån på bostadsrätter till Collector. Du som har hus eller äger någon annan typ av fastighet får alltså vända dig till en annan bolånebank. Något annat som kan vara bra att veta är att det inte går att förhandla om bolåneräntan hos Collector. Räntan är rörlig och redan färdigförhandlad. Innan du ansöker om att få ditt bolån flyttat till detta låneinstitut bör du se till att ha alla uppgifter om din bostadsrätt samt nuvarande bolån nära tillhands. Dessa uppgifter kommer nämligen behövas i samband med din ansökan.