Euroloan

Euroloan Euroloan är en svensk långivare som erbjuder lån utan säkerhet. Hos denna långivare kan du låna alltifrån 2000kr upp till 50 000kr och du får alltid besked direkt efter ansökan. Euroloan ägs av Mash Sweden AB som verkat på den nordiska finansmarknaden sedan  2007. Bolaget specialitet ligger på att erbjuda enkla krediter online. Koncernen som Euroloan ingår i har hanterat inte mindre än 700 000 låneärenden och följer självklart alla strikta regler som gäller enligt Konsumentverket. Man har tillstånd från Finansinspektionen och får därmed erbjuda konsumentkrediter inom landets gränser. Man står därtill under tillsyn av både Konsumentverket och Finansinspektionen. Utöver att man erbjuder en användarvänlig tjänst för konsumentkrediter engagerar man sig även i samhället. Bland annat är man delaktig i olika projekt som värnar om miljön och klimatet.

Utöver sedvanliga lån erbjuder Euroloan så kallade kontokrediter som du har tillgång till dygnet runt. Att ansöka om en kontokredit är helt gratis och blir du beviljad krediten så betalar du bara ränta på det utrymme du utnyttjar. Allt sköts säkert och automatiskt med BankID och du får tillgång till ditt kreditkonto via dina sidor hos Euroloan.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Onlinekredit på 50 000 kr hos Euroloan

Onlinekredit hos Euroloan Euroloan har stor erfarenhet inom konsumentkreditgivning och vet vad det är för tjänst som kunder efterfrågar. Med anledning av detta erbjuder man en onlinekredit med stor flexibilitet. Denna onlinekredit kan ses som ett mellanting mellan blancolån och kreditkort. Du får alltså tillgång till en kredit som du ansöker om men behöver inte utnyttja hela denna om du inte har behov för det. Därmed kan du komma ner i räntor i jämförelse med om du tagit ett renodlad privatlån eller banklån. Samtidigt har du hela tiden tillgång till ett kreditutrymme om du skulle hamna i ett snabbt behov av pengar.

Krediten kostar inget att ha så länge du inte använder den. Däremot tar Euroloan ut en startavgift på 495kr som debiteras i samband med det första uttaget. Därefter får du betala en uttagsavgift på 49kr vid varje uttag du gör från din onlinekredit. Räkna därtill med en aviavgift på 49kr. Med andra ord handlar det om en kredit med synnerligen hög effektiv ränta. Den effektiva räntan om du utnyttjar hela krediten ligger på mellan 15,04% och 93,83%. När det handlar om den nominella räntan så ligger denna på mellan 12,95% och 39,50% (2019-03-01). Räntan på de krediter som tas hos Euroloan sätts individuellt och bedömningen utgår ifrån din kreditvärdighet. Euroloan inhämtar alla kreditupplysningar från UC. Bolaget kan i viss mån acceptera betalningsanmärkningar om den sammanvävda bedömningen ser bra ut.

Ansök om blancolån trots betalningsanmärkning

Euroloan accepterar alltså även kunder med betalningsanmärkningar. Med andra ord är de allra flesta välkomna om att ansöka om ett blancolån i form av en onlinekredit hos denna långivare. Ha dock i åtanke att krediten har en hög effektiv ränta och att det finns billigare alternativ. Du kan jämföra låneräntor på privatlån här innan du väljer att gå vidare med en ansökan. Om du väl bestämt dig att Euroloan är den bästa kandidaten så kan du enkelt ansöka om ett blancolån via företagets sajt. Ansökan inleds med att du verifierar dig via ditt mobila BankID. Euroloan godkänner i nuläget enbart denna identifieringsmetod. När du identifierat dig får du godkänna Euroloans integritetspolicy för att kunna gå vidare.

I nästa steg får du fylla i dina personliga uppgifter och svara på frågor om bland annat anställningsform och boende. När detta är gjort tar Euroloan en kreditupplysning på dig via UC. Ser uppgifterna i kreditupplysningen bra ut så blir du beviljad en kontokredit som sköts helt digitalt. Du får då godkänna dina kreditvillkor innan Euroloan betalar ut din kredit. Från ditt kreditkonto kan du sedan ta ut pengar och överföra dessa direkt till ditt vanliga bankkonto.

Grundkrav och låneskyddsförsäkring

Även om kraven för att få låna hos Euroloan inte är så hårda så finns det ändå vissa kriterier som du måste uppfylla. Bland annat behöver du ha ett BankID för att kunna genomföra en låneansökan. Vidare behöver du vara myndig och inneha ett svenskt personnummer. I övrigt kan alla som vill ansöka om onlinekredit hos denna långivare. Även du med betalningsanmärkningar kan alltså bli beviljad en kredit. Detta då Euroloan mer ser till din framtida betalningsförmåga än din historiska. Dock bör du inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden om du vill bli beviljad ett blancolån här.

Hos Euroloan erbjuder man sina kunder en så kallad låneskyddsförsäkring. Det är helt frivilligt att teckna denna försäkring som först kostar pengar när du börjat använda dig av din kredit. Priset på försäkringen beräknas utifrån det belopp du ska betala tillbaka på krediten. I skrivande stund handlar det om en fast procentsats på 0,6%. Du betalar försäkringspremien löpande varje månad. Med låneskyddsförsäkringen garanteras du att Euroloan betalar tillbaka på din kredit om du skulle hamna i sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Skulle du avlida så kommer hela din återstående kredit att betalas av. Du har när som helst möjlighet att säga upp försäkringen.