L’EASY

LEASY L'EASY grundandes av dansken Niels Thorborg redan 1985. Då hette bolaget VaskRent och affärsidén var att hyra ut elektronikprodukter och vitvaror. Med tiden började man även erbjuda leverans, montering och service och en komplett uthyrningsverksamhet var därmed skapad. Numera finns det produkter inom alla områden att hyra hos L'EASY. Faktum är att hyra i det här fallet innebär att du köper produkterna på avbetalning. L'EASY har visat sig vara ett riktigt framgångsrecept och bolaget omsätter idag otroliga 1 miljarder danska kronor om året. År 2016 köpte L'EASY även upp kreditmarknadsbolaget THORN.

Utöver att erbjuda uthyrning av alltifrån kameror, datorer, mobiltelefoner och vitvaror så erbjuder L'EASY idag även privatlån. Hos L'EASY kan du låna mellan 10 000kr och 50 000kr med en återbetalningstid på upp till 82 månader. Lånen som erbjuds är helt utan säkerhet så du blir aldrig tillfrågad vad du ska ha pengarna till vilket kan kännas skönt.

Besök L'EASY

Låna pengar med lång återbetalningstid

Innan vi börjar att berätta om de privatlån som L'EASY erbjuder så vill vi säga att det går att hitta billigare lån på marknaden. L'EASY har i regel väldigt höga räntor oavsett om du har låg- eller hög kreditvärdighet. Detsamma gäller de avbetalningsplaner för dig som köper produkter på bolagets hemsida. Om du ändå väljer att låna hos L'EASY så kan du göra detta helt på dina egna villkor. Du väljer själv hur mycket du vill låna och kan sedan välja en återbetalningstid på upp till sex år. Ha dock i åtanke att totalkostnaden för lånet blir dyrare ju längre återbetalningstid du väljer.

När det gäller avbetalningsplanerna på de produkter du köper via L'EASY så har dessa i stort sett samma villkor som privatlånen. Det vill säga en ränta på mellan 9,84% och 21,60% (effektiv ränta 11,52-29,99%) och en löptid på upp till 82 månader. Den effektiva räntan på ett lån om 24 000 kr med en ränta på 21,60 och löptid på 82 månader är 26,59% (2020-08-01). Man bör därför ha i åtanke att den effektiva räntan alltid är betydligt högre då L'EASY har höga avgifter kopplade till sina lån och kreditköp.

Låneräntor LEASY
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
LEASY 9.84 - 21.6 % 2 - 10 år 595 kr 10000 - 50000 kr Besök

Representativt exempel: Ett lån på 10 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 246 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 15 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 29,62%. Totalt att återbetala blir 21 889 kronor.

Så här går ansökningsprocessen hos L'EASY till

Om du trots de höga avgifterna vill låna hos L'EASY så kan du göra det direkt på nätet. Besök L'EASYs hemsida eller gå via våra länkar här på Alltomspara.se så kan du sätta igång din låneansökan direkt. Du väljer då hur mycket du vill låna och under hur lång tid du vill avbetala lånet. När du gjort detta kommer du att få se en ungefärlig månadskostnad. Räntan hos L'EASY sätts dock individuellt så detta är verkligen bara ett exempel och inte en månadskostnad du ska räkna med. Utöver lånebelopp och återbetalningstid behöver du även fylla i dina personliga uppgifter. Därefter får du intyga att du är över 20 år och inte har några betalningsanmärkningar.

När ansökan är inskickad kommer L'EASY att ta en kreditupplysning på dig. Om det visar sig att du har den kreditvärdighet som krävs för att få låna hos L'EASY så kommer du att få signera skuldebrev innan ditt lån slutligen betalas ut. Vad som kan vara bra att veta är att när du godkänt alla avtal så har L'EASY när som helst under löptiden av lånet rätt att ta ytterligare kreditupplysningar på dig.

Räntefria perioder med L'EASY privatlån

Som låntagare hos L'EASY har du möjlighet att börja med en ränte- och betalningsfri period. Denna period kan pågår upp till 90 dagar men måste ha förhandlats i samband med att lånet upprättades. Det är alltså ett val du gör innan du får ditt lån utbetalt och låneansökan är iväg skickad. Utnyttjar du den betalningsfria perioden kommer detta att påverka avtalets löptid vilket i sin tur även påverkar den totala kreditkostnaden. Tänk därför igenom beslutet noggrant innan du bestämmer dig för att utnyttja den räntefria perioden.

I övrigt så kommer du varje månad få att betala den ränta som du blivit erbjuden i samband med tecknandet av lånet. Eftersom räntan sätts individuellt så styrs denna av saker så som din kreditvärdighet. Denna i sin tur grundar sig i din inkomst samt eventuella skulder du har upptill. Utöver månatlig ränta och amortering får du även betala en uppläggningsuppgift på 595kr. L'EASY tar även ut en administrationsavgift på 39kr varje månad. Denna avgift kan du få ner till 19kr om du väljer att betala via autogiro.