Nanokredit

Nanokredit är en kreditgivare som erbjuds smslån med kort återbetalningstid. Nanonkredit är en av de äldsta aktörerna att erbjuda så kallade snabblån och verksamheten har varit igång ända sedan 2008. Med anledning av detta har man blivit en favorit bland svenskar som är i behov av snabb kredit. I skrivande stund har Nanonkredit över 60 000 kunder i Sverige och många av dessa är återkommande. Som långivare tar man sitt ansvar och är medlem i SKEF som är branschorganisationen för konsumentkreditföretag. Organisationen verkar för en sund kreditgivning gentemot lånekunder. Därmed jobbar Nanokredit för att enbart bevilja lån till de kunder som anses ha en bra återbetalningsförmåga. Vidare arbetar man med transparenta villkor och tydlighet i marknadsföringen.

Nanokredit står under tillsyn av Finansinspektionen och du kan med andra ord känna dig trygg när du lånar här. Ha dock i åtanke att de lån som erbjuds är så kallade högkostnadskrediter med hög ränta och kort återbetalningstid. Att ta ett lån hos Nanokredit bör därmed vara ett genomtänkt beslut. Är du i behov av ett långsiktigt lån med lägre ränta så kan du istället låna hos Bynk eller annan större långivare.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna pengar hos Nanokredit

Hos Nanonkredit kan du ta ett lån om något oförutsett inträffar eller om du är i behov av likvider snabbt. Här finner du flexibla lånemöjligheter där du kan låna alltifrån 2000kr till 25 000kr. Du kan välja mellan en återbetalningstid på 3 månader och 9 månader. Med andra ord bör du veta om att du får in pengar ganska snart för att ha möjlighet att återbetala lånet. Nanokredit erbjuder supersnabb utbetalning och du behöver aldrig vänta länge på att få lånesumman överförd till ditt konto. Ansökningsprocessen är helt digital och tar enbart några minuter. Blir du beviljad lånet så kan du sedan få detta utbetalt redan samma dag!

Nanokredit inhämtar inte kreditupplysningar från UC. Istället använder man sig av företaget Bisnode för detta ändamål. Därmed riskerar du aldrig att få på dig en massa förfrågningar i UC när du ansöker om lån hos Nanonkredit. Istället är det bara andra låneinstitut som använder sig av Bisnode som kan se att du ansökt om lån hos denna kreditgivare. Detta är något som uppskattas av många och det tillsammans med den snabba utbetalningstiden har gjort Nanokredit till en av de mest populära utgivarna av smslån i Sverige.

Ansök om ett smslån hos Nanokredit

Om du anser att Nanonkredits smslån passar dina behov så kan du besöka bolagets hemsida för att påbörja din ansökningsprocess. Detta gör du genom att dra i reglagen för önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid. När du gör detta kan du även ta en titt på den exempelkalkyl som radas upp framför dig. Där får du en bra överblick över vad ditt lån kommer att kosta dig. I kalkylen redovisas bland annat totalt återbetalningsbelopp, rörlig kreditränta, effektiv ränta samt de olika avgifterna som tillkommer.

När du valt lånebelopp och återbetalningstid så får du fylla i dina personuppgifter samt telefonnummer och email adress. Du får även fylla i viss information om dina inkomster och utgifter. Du som lånat hos Nanokredit tidigare kommer slippa fylla i vissa av dessa uppgifter. När alla formulär är ifyllda kommer du att behöva identifiera dig med ditt BankID. Därefter tas en kreditupplysning från Bisnode och du får reda på om lånet blivit beviljat eller inte.

Nanokredits utbetalningstider

Du som fått ett lån beviljat från Nanonkredit kan se fram emot att få dina pengar utbetalda direkt. Får du lånet beviljat innan klockan 14:00 så kommer pengarna att komma in på ditt konto samma dag. Om ansökan sker efter detta klockslag kommer istället lånepengarna att finnas tillgängliga på ditt konto nästföljande dag. All information om ditt lån samt din månatliga avi kommer direkt till din email.

Eftersom Nanokredit arbetar med transparenta villkor så har du alltid möjlighet att se hur mycket du kommer få betala när du ansöker om lån. För närvarande ligger den rörliga krediträntan på lån hos Nanokredit på 39% (2019-02-21). Därtill betalar du som kund en uppläggningsavgift på 395kr och månatliga aviseringsavgift på 60kr. Med anledning av detta blir det dyrare ju längre löptid du har på din högkostnadskredit.

Det här krävs för att du ska få låna

Eftersom Nanokredit är måna om sina kunder och är anslutna till SKEF så ställs det relativt höga krav för att låna här. Åtminstone om man jämför med många andra smslåneföretag som även erbjuder snabblån till personer med betalningsanmärkningar. Hos Nanonkredit får du inte ha några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden för att få låna. Du måste vara svensk medborgare och minst 20 år gammal. Dock får du inte vara äldre än 65 år om du vill bli beviljad ett lån.

Vidare behöver kunder vara folkbokförda i Sverige samt ha en deklarerad årsinkomst på minst 50 000kr innan skatt. Du måste därtill klara en kreditprövning samt ha en stadigvarande inkomst.