Länsförsäkringar

länsförsäkringarLänsförsäkringar har gjort sig kända i flera olika branscher under de senaste åren. De finns givetvis även under branschen för pensionsförvaltning också. Det lilla försäkringsbolaget med den breda kompetensen erbjuder sina kunder en total helhetslösning. Länsförsäkringar erbjuder bra tjänster inom bank, försäkring och pension i samma paket. Med deras mängdrabatt blir det dessutom ännu billigare att samla alla dina tjänster hos dem – säkert, tryggt och enkelt. Här nedan kommer vi gå in på vad de olika tjänsterna är mer exakt, för att du ska få så bra information som möjligt om just Länsförsäkringar.

Länsförsäkringar bank

Länsförsäkringar startade en gång i tiden som ett försäkringsbolag. I dag har verksamheten växt och deras bankverksamhet är numer en viktig del av bolaget. Precis som de andra storbankerna, så har de valt att erbjuda så mycket som möjligt när det gäller sparande och placeringar.

Om du samlar alla dina bankärenden, försäkringar och lån hos Länsförsäkringar, så kan du få så mycket som 0,20 procents lägre ränta på lånen. Dessutom får du också helt avgiftsfria bankkort. Detta blir inte bara enklare att hantera – det blir också billigare och ger fler förmåner utöver dessa.

Som bankkund får du även tillgång till deras uppskattade mobilbank där du kan betala räkningar, hantera sparkonton, spärra kort med mera.

Alternativa banker och institut
0.15% - 0.90%
5.50% - 8.10%
0.70% - 0.70%
0.60% - 0.60%

Nära tillhands

För Länsförsäkringar är närhet mycket viktigt. De strävar efter att ha ett kontor så nära kunderna som möjligt, för att kunna ge den bästa servicen. Runt om i Sverige har Länsförsäkringar nämligen en hel del kontor, och därmed också fördelen att alltid finnas nära tillhands. De har butiker och kontor, där de enda skillnaderna egentligen bara är att de ser lite annorlunda ut. I stort sett har de samma utbud, samma tjänster och lika bra service oavsett var du är och var du besöker dem.

Utöver sina mest kända tjänster, så som försäkringar och banktjänster, så bedriver de även en mindre försäljning. Här hittar du saker som är till för att minska riskerna för olyckor i vardagen, och som kan underlätta om det skulle hända något. Dessa olyckor är främst de som kan förutspås och på ett enkelt sätt förebyggas. Mer om detta hittar du på deras hemsida.

De har även ett bolag som sysslar med fastighetsförmedling, på så sätt kan du köpa bostad, ta bolån och teckna hemförsäkring hos samma bolag.

Spara pengar

Om du är intresserad av att spara pengar, så kan Länsförsäkringar erbjuda dig detta också. Utöver ett förmånligt sparande med bra ränta, är det också möjligt att spara i värdepapper. Välj mellan aktieindexobligationer, fondsparande och aktier, eller i form av premieobligationer. Alla tjänsterna har olika förutsättningar i insatser, avkastning och risker, så du kommer säkerligen hittar något som passar dig. Ta kontakt med ditt lokala Länsförsäkringar-kontor, för att se hur de kan hjälpa just dig.

Alla dina insättningar hos Länsförsäkringar bank skyddas av den statliga insättningsgarantin som gäller för summor upp till 950 000 kronor.

Pensionsspara

Behöver du lägga upp ett pensionssparande kan du även göra detta hos Länsförsäkringar. De har flera sparformer att välja bland. Framförallt rekommenderas sparande i kapitalförsäkring och investeringssparkonto till den som vill börja spara till pensionen.

Om du vill kan du få hjälp att lägga upp ett långsiktigt fondsparande som är anpassat utifrån dina förutsättningar och behov. På Länsförsäkringars webbsida hittar du till exempel förslag på fondpaket som satts ihop för att passa specifika åldersgrupper. Du kan även hitta färdiga fondpaket som är sammansatta utifrån hur riskfyllda de är.

Länsförsäkringar ränta

Här intill hittar du aktuella sparräntor hos Länsförsäkringar. Kolla och jämför de olika alternativen i listorna för att hitta bästa spar- eller lånealternativet för dig.

Handla aktier hos Avanza

Bolån

Länsförsäkringar erbjuder sina kunder att ta bolån till villa, bostadsrätt och fritidshus. Generellt gäller att de erbjuder lån upp till 85 procent av marknadsvärdet, vilket kräver minst 15 procent i kontantinsats. Med detta innebär alltså att de är ett av de mer generösa banker i branschen, och att de kan ge stora möjligheter till någon eller några som vill skaffa sitt drömhus.

Om du ska ta ett bolån och låna så pass mycket pengar, så bör du vara beredd på att de genomför en kreditprövning av den som ansöker om lånet. Det är därför inte så klokt att söka lån om du besitter betalningsanmärkningar, eftersom du troligtvis kommer få avslag. Dock kan du i vissa fall ta ett lån trots betalningsanmärkningar, om du till exempel använder dig av en borgensman. Mer om detta kan du läsa i vår artikel om borgensman och att ta lån med betalningsanmärkningar.

På Länsförsäkringars webbsida kan du enkelt och smidigt kolla hur mycket du kan få låna. Där kan du också ansöka om ett lånelöfte som kan vara bra att ha med sig inför en budgivning. Samtidigt får du en preliminär beräkning på vad månadskostnaden för lån och bostad blir per månad.

Om du sen väljer att teckna ett lån lägger du och banken upp en individuell amorteringsplan. Då bestämmer du också om du vill ha fast eller rörlig ränta och om du vill teckna något typ av låneskydd. Länsförsäkringar erbjuder nämligen mycket bra försäkringsalternativ i samband med att en av deras kunder tecknar ett bolån i banken. Som vi skrev innan, så är det en hel del bra förmåner till de som har sina lån, försäkringar och bankärenden samlade hos Länsförsäkringar.

Läs mer om bolån

Byggnadslån

Utöver privatlån och bolån, så erbjuds också ett så kallat byggnadslån. Detta är ungefär jämförbart med bolån, men riktas mer till de som bygger hus från grunden, eller totalrenoverar. Eftersom du troligtvis inte vet exakt hur mycket du kommer behöva låna och vad den totala kostnaden blir, så är det lite skillnad på villkoren. Istället för ett fast lån får du ett löpande lån, där du tar ut pengarna allt eftersom kostnaden uppstår. När bygget sedan är klart vet du exakt hur mycket pengar som gått, och du binder då om lånet till ett vanligt bolån.

Ett byggnadslån är mycket smidigt i detta avseendet, då man slipper snåla ner och vara orolig för hur mycket eller lite lånet kommer täcka. Nu har du istället möjlighet att låta huset kosta så som det behöver, och du betalar sedan tillbaka det som ett vanligt bolån. Detta är något som sällan fungerar bra med en annan bank, men tack vare att Länsförsäkringar är ett smidigt och flexibelt bolag, så kan de erbjuda detta.

Privatlån

Länsförsäkringar har även privatlån till den som kan tänkas behöva låna pengar till något. De erbjuder också sina kunskaper på området för att kunna stötta och hjälpa de kunder som behöver hjälp med att hitta de bästa villkoren för sina privatlån. I skrivande stund lånar de ut summor på runt 25 000 kronor upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Länsförsäkringar gör även här en kreditprövning och erbjuder också försäkringar i samband med de lån de har.

Återbetalningen sker via lönekontot som du då har hos dem, eftersom det underlättar mycket att samla alla sina ärenden. Det tillkommer en uppläggningsavgift, samt några få utgifter. Dessa är bland andra avgifter om kunden önskar få avierna utskickade via post.

Finansiera bilköp via dotterbolaget Wasa Kredit

Du kan även ta billån via Länsförsäkringar. Lånet tecknas via deras dotterbolag Wasa Kredit som vänder sig till både privatpersoner och företag.

Via Wasa Kredit kan du få hjälp oavsett om du tänker köpa bilen av en bilfirma eller en privatperson. Allra smidigast blir det om du köper av en bilhandlare, då sköts finansieringen direkt mellan handlaren och banken och du står för kontantinsats eller inbytesbil. Väljer du istället att köpa av en privatperson så måste du ansöka om ett direktlån, ett privatlån, som innebär att du lånar utan säkerhet.

För att kunna ta lån hos Wasa Kredit måste du vara minst 20 år gammal, ha haft fast jobb, varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren samt givetvis inte ha några betalningsanmärkningar. Amortering av lånen sätts individuellt eftersom olika personer har olika möjligheter att betala tillbaka. Räntorna sätts individuellt och görs efter vad kreditupplysningen visar.

För att få ut det mesta möjliga av dina bankärenden, så kan du också samla alla dina ärenden hos Länsförsäkringar. Om du till exempel tecknar din bilförsäkring hos Länsförsäkringar, samt har ditt lån och dina sparkonton där, så kan du få förmånliga rabatter.

Försäkringar

Huvudfokus för Länsförsäkringar är sedan långt tillbaka just försäkringar. Det är detta de byggt sin verksamhet på och det är än idag en viktig hörnsten i deras företag. De gjorde sig kända över länen på lokalnivå, genom att vara nära kunderna. De vill vara så nära som möjligt när det händer något och vara ett självklart första val.

Nuförtiden kan du försäkra det mesta genom Länsförsäkringar. Via deras webbsida kan du till exempel teckna försäkringar för hemmet, bilen, olycksfall, djur, föremål och mycket mer. Samla fler försäkringar i bolaget så får du dessutom rabatt.

Är olyckan framme kan du enkelt och smidigt göra en skadeanmälan direkt på deras sajt, via post eller genom att ringa in och anmäla skadan. Utanför kontorstid finns ett journummer du kan använda och befinner du dig utomlands när olyckan är framme ska du ringa SOS International för att få hjälp. Skadeanmälan online fungerar utmärkt i dator såväl som mobil.

Länsförsäkringar har som sagt ett stort utbud av olika försäkringar, här nedan kan du läsa mer om vad de har att erbjuda:

Bil och fordon

Hos Länsförsäkringar kan du teckna försäkring för din bil och andra fordon. När det gäller bilar kan du teckna trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring beroende på vad du har för behov. Det finns även möjlighet att köpa olika tilläggsförsäkringar som ger ett utökat skydd. Mer info finns på deras webbsida. Där kan du även räkna ut vad det skulle kosta att försäkra din bil och teckna en försäkring direkt om du vill.

Givetvis kan du teckna försäkringsskydd även för andra typer av fordon såsom båt och MC.

Försäkra djur hos Agria

Länsförsäkringar har djurförsäkringsbolagen Agria som har en omfattande verksamhet gällande djurförsäkringar. Detta är ett bra alternativ om du är intresserad av att skydda och försäkra dina djur. Med deras försäkringar kan du också enkelt jämföra hur mycket de olika försäkringarna kostar.

Något som får Agria att sticka ut ur mängden av bolag är att du även kan försäkra smådjur som till exempel fåglar, reptiler och kaniner hos dem. Självklart kan du också teckna skydd för hund, katt och häst här. De försäkrar även lantdjur och grödor vilket gör Agria till ett intressant alternativ för lantbrukare.

Person

Ett av de viktigaste skydden du kan teckna för dig och din familj är en personförsäkring. Hos Länsförsäkringar finns skydd för livets alla faser och utifrån ditt och din familjs behov. Här intill kan du se ett urval av skydd du kan teckna.

Urval

Olycksfall
Sjuk och olycksfall
Livförsäkring
Barnförsäkring
Graviditetsförsäkring
Rätt försäkring vid rätt tillfälle i livet.

Hem

En hemförsäkring ger dig ekonomisk trygghet om det oväntade händer. Hos Länsförsäkringar finns skydd för de flesta typer av bostäder; villor såväl som fritidshus.

Resa

Ska du ut och resa? Kolla upp att du har ett bra skydd som täcker olyckor och sjukdomar. Länsförsäkringar hjälper dig att se till så att du är ordentligt försäkrad.

Fastighetsförmedling

Som vi nämnde inledningsvis bedriver Länsförsäkringar också fastighetsförmedling. De har över 100 kontor i olika delar av landet och är verksamma i hela Sverige.

Du kan vända dig till deras mäklare om du vill köpa, sälja eller värdera din bostad. Om du vill låna mer pengar med bostaden som säkerhet kan det vara smidigt att kunna göra värderingen och låneansökan hos ett och samma bolag. Denna helhetslösning är det få bolag på marknaden som erbjuder i dag.

Är du allmänt nyfiken på vad din bostadsrätt eller villa är värd kan du utnyttja deras tjänst värdekollen. Med hjälp av detta gratisverktyg får du löpande uppdateringar om hur försäljningspriserna ser ut i ditt område, dessutom ingår en kostnadsfri muntlig värdering av din bostad när du anmäler dig till tjänsten.

Lokala kontor – lokala erbjudanden

Som kund hos Länsförsäkringar kan du få del av olika erbjudanden och förmåner. Dessa är ofta mycket förmånliga och värda att spanas in. Du kan till exempel bli erbjuden att köpa larmpaket till rabatterat pris eller få ett gratis digitalt bankfack om du är eller blir kund hos Länsförsäkringar.

Ibland kan du också få rabatt på din försäkring om du vidtar någon extra försiktighetsåtgärd, exempelvis installerar ett larm. Hör med ditt lokala kontor och se vad du kan göra för att sänka dina försäkringskostnader.

Tänk dock på att Länsförsäkringar drivs genom lokala försäkringskontor och att erbjudanden och förmåner kan skilja sig mellan olika län. Det betyder att kunder i olika län kan få del av lite olika typer av erbjudanden. Genom att ange det län du tillhör när du besöker deras webbsida får du automatiskt upp information om kampanjer och rabatter som gäller i just ditt län.

Gemensamt för samtliga kontor är att de erbjuder något som kallas för Guldmedlemskap till de kunder som har samlat sin privatekonomi hos Länsförsäkringar. De förmåner som finns i guldmedlemskapet varierar dock lite mellan de olika länen. Vanligtvis får du till exempel rabatt på försäkringar, tillgång till personlig rådgivning och rabatterad årsavgift på kredit/bankkort.

Swish, kredit och bankkort - betalningslösningar

länsförsäkringarVia Länsförsäkringar kan du skaffa både bankkort och kreditkort så att du kan göra kortbetalningar och ta ut kontanter.

länsförsäkringarMed korten får du dessutom en rad förmåner på köpet. Det ingår till exempel ett reseskydd om du bokar en resa och betalar med ditt kort. Men tänk på att du kan behöva komplettera med en extra reseförsäkring för att få ett fullgott skydd.

länsförsäkringarMed kreditkortet får du dessutom rabatter hos utvalda företag som Länsförsäkringar samarbetar med och om du har deras bankkort så kan du koppla det till Wrapp.

länsförsäkringarWrapp är en app där du får del av erbjudanden från företag och butiker. Varje gång du utnyttjar något av erbjudandena får du dessutom återbäring i form av pengar. Ungefär som ett bonussystem.

länsförsäkringarVill du minska risken för att ditt kort kan användas av bedragare kan du använda dig av Länsförsäkringars smarta regiontjänst. Med hjälp av denna kan du välja vilka länder ditt bank-/kreditkort kan användas i.

länsförsäkringarFörutom kort kan du använda Swish, e-faktura och autogiro för att göra betalningar.

Nöjda kunder och prisad mobilbank

Länsförsäkringar kan stoltsera med att de har landets nöjdaste bankkunder. Detta framkom i 2016 års bank- och finansmätning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI). Vad är det då som gör kunderna så nöjda? Man tror att närheten till kunderna med lokala kontor är en del av förklaringen. En annan del är att de erbjuder helhetslösningar inom privatekonomi med både bank, försäkringar och fastighetsförmedling.

Länsförsäkringar ligger även i topp när det kommer till nöjda kunder inom segmenten försäkring och fastighetsförmedlare enligt mätningar från SKI.

Bolaget har också prisats för sin mobilbank. Under mobilgalan 2016 korades de till Sveriges bästa mobilbank. Samma år fick de även utmärkelsen Sveriges bästa app och mobilsajt under Web Service Award.