Länsförsäkringar

Länsförsäkringar består av 23 olika länsförsäkringsbolag som alla har unika priser och villkor. Man har gått ifrån att uteslutande vara ett försäkringsbolag till att numera erbjuda kompletta lösningar för människors privatekonomi. Länsförsäkringar erbjuder idag både banktjänster, försäkringar och pensionslösningar. Något som gjort att många väljer att samla sina tjänster hos just Länsförsäkringar är rabatten. När du samlar dina bankärenden och försäkringar hos detta bolag får du rabatt på de tjänster du använder. Länsförsäkringar arbetar med lokal förankring varför länsförsäkringsgruppen är uppdelad i olika bolag. Det är kunderna som äger bolagen vilket också är anledningen till att Länsförsäkringar har en unik syn på kundrelationer och service. Detta visar sig bland annat i att man under två år i rad haft det nöjdaste kunderna när det gäller fastighetsförmedling.

Detta försäkringsbolag grundades så tidigt som 1801 i Kronoberg. Därefter öppnades fler lokala kontor upp men det var först 1917 som alla länsförsäkringsbolag gick samman och blev Länsförsäkringar AB. Detta bolag är idag en av Sveriges absolut största koncerner inom finans. Man har fyra olika ben att stå på som alla innefattar fler dotterbolag. Bland annat är man ägare till bolag så som Wasa Kredit AB och Agria Djurförsäkring.

Alternativa banker och institut
0.40% - 1.00%
0.70% - 0.70%
0.50% - 0.50%

Spara pengar hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är ett utmärkt alternativ för dig som vill spara eller placera pengar. Denna bank erbjuder flertalet olika alternativ för sparande och det handlar bland annat om sparkonto, fonder, aktier och andra värdepapper. På bankens hemsida får du dessutom bra tips på hur du kommer igång med ditt sparande. När det gäller vanliga sparkonton så erbjuder Länsförsäkringar tre olika konton. Utöver dessa traditionella sparkonton kan du öppna ISK-konto, kapitalförsäkring, fondkonto och aktiedepå. Gemensamt för samtliga konton hos Länsförsäkringar är att dessa omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att du får upp till 950 000kr tillbaks vid en eventuell konkurs.

Sparkonto

Länsförsäkringars traditionella sparkonto passar dig som vill spara pengar till låg risk. Med detta konto erbjuds du fria uttag samtidigt som du har en buffert om något oväntat skulle hända. Du kan via autogiro välja att månadsspara till ditt sparkonto vilket innebär att det genomförs en automatisk överföring till kontot varje månad. Därtill kan du via Forex sätta in kontanter direkt till ditt konto. I övrigt sköts allt som har med kontot att göra via Länsförsäkringars digitala tjänster. Alla uttag som gör från kontot är helt avgiftsfria. Kontot har heller ingen årsavgift och ger i skrivande stund 0% ränta (2019-03-28).

Fasträntekonto

Ett annat konto för sparande hos Länsförsäkringar är fasträntekontot. Detta sparkonto passar dig som vill spara under en bestämt period och till en ränta som inte förändras. Med ett fasträntekonto får du ränta redan från första kronan och denna ränta står sig sedan under hela spartiden. Med anledning av detta veta du alltid exakt hur mycket pengar du har när ditt sparande är över. Hur hög sparränta du får beror på hur lång tid du väljer att binda dina pengar. För närvarande ligger räntorna på mellan 0,05-0,95% (2019-03-28) och du kan binda sparandet från tre månader upp till fem år. Notera att räntor och villkor kan skilja sig åt mellan de olika lokala länsförsäkringsbolagen. Fasträntekontot har ingen årsavgift men inte heller några fria uttag. Som minst kan du sätta in 20 000kr till detta konto och som mest kan du ha fem miljoner sparade.

Länskonto

Länsförsäkringars länskonto grundar sig i var du bor och lever du exempelvis i Skåne så heter kontot "Skånekonto". Därmed har också dessa konton olika villkor och ränta beroende på var du huserar. Med ett länskonto sparar du med låg risk så att pengarna kan växa tryggt. Du väljer själv om du vill månadsspara eller göra enskilda insättningar med större klumpsummor. Du har rätt att göra ett fritt uttag varje kalenderår. Gör du fler uttag så kommer du att få betala en avgift på 1% av summan du tar ut. Kontot har ingen årsavgift och ger just nu en ränta på mellan 0,05-0,40% (2019-03-28). För att få den högsta räntan måste du ha 50 000kr eller mer sparat på ditt konto.

Länsförsäkringar pension

Hos Länsförsäkringar kan du även öppna upp ett sparande till din pension. Men bolaget är även en pensionsförvaltare vilket innebär att Länsförsäkringar kan hjälpa dig att hitta en pensionslösning som passar dig. Vidare kan du som har ditt pensionssparande hos annat bolag flytta över detta till Länsförsäkringar pension. Länsförsäkringar hjälper dig då med flytten och du får ett samlat sparande med bra överblick. Om du väljer att förutom din tjänstepension även ha ett privat pensionssparande så finns det bra lösningar för detta också. Länsförsäkringar erbjuder bland annat privat pensionssparande i investeringssparkonto och kapitalförsäkring. Men du kan även ha ett individuellt pensionssparande och en pensionsförsäkring. Fondpaketen som erbjuds hos Länsförsäkringar är skräddarsydda efter varje specifik åldersgrupp. På så sätt får du en lösning där man anpassar risken efter hur lång tid du har kvar till pension.

Med ett pensionssparande hos Länsförsäkringar får du alltid digitala årsbesked där du kan följa upp sparandet och se hur detta utvecklats. Du kan även ta hjälp av bolaget för att få en pensionsprognos. Då kan du enkelt se hur mycket du själv måste spara varje månad för att få ut den pension du önskar.

Låna pengar hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är en komplett bank som erbjuder många möjligheter för både spar och lån. När det kommer till lånebiten så erbjuder man både privatlån, billån och bolån. Privatlån utan säkerhet och billån erbjuds i samarbete med dotterbolaget Wasa Kredit AB. Detta till skillnad från bolånen som erbjuds direkt av Länsförsäkringar Bank. Genom att låna hos Länsförsäkringar kan du känna dig trygg i att du erbjuds sjyssta villkor och låga räntor. Alla räntor hos banken sätts dock individuellt och utgår i från just din ekonomiska situation.

Direktlånet

Detta är Länsförsäkringars lån utan säkerhet där du som kund har möjlighet att låna upp till 350 000kr. Detta utan att behöva ha en fastighet eller en bil som säkerhet för lånet. Direktlånet erbjuds av Länsförsäkringars dotterbolag Wasa Kredit AB och är exempelvis ett lämpligt alternativ för dig som vill samla befintliga krediter. Räntan på detta privatlån sätts individuellt efter en sedvanlig kreditprövning där man bedömer din återbetalningsförmåga. När detta recension skrivs ligger räntan på direktlånet på mellan 4,45-11,95%. Du kan välja att betala av lånet på mellan 1-12 år och betalar i samband med utbetalning av lånet en uppläggningsavgift på 375kr. Wasa Kredit tar även ut en månatlig aviavgift på 25kr men denna avgift undviker du enkelt genom att betala via autogiro. Är du orolig inför framtiden så kan du även teckna ett låneskydd som en extra säkerhet.

Bolån

Länsförsäkringar Bank erbjuder även bolån till både nya och befintliga kunder i banken. Detta bolån passar dig som ska köpa en ny bostad, lägga om dina bolån eller renovera den bostad du redan bor i. Det spelar ingen roll om det är en bostadsrätt, en villa eller ett fritidshus som du ämnar att köpa. Dock har du enbart möjlighet att låna upp till 85% av fastighetens marknadsvärde. Resterande del utgörs av en kontantinsats som du måste bekosta själv. Har du inte redan ett lånelöfte så kan du med fördel ansöka om ett direkt på Länsförsäkringars hemsida. Det är alltid tryggt att ha allt administrativt klart innan du börjar gå på visningar. Räntan på de bolån som erbjuds hos Länsförsäkringar kan bindas från tre månader upp till tio år. Snitträntan på bolånen hos denna bank ligger i skrivande stund på mellan 2,23-3,40% beroende på hur lång tid du väljer att binda.

Är du nyfiken på vad du skulle få för ränta på dina bolån hos Länsförsäkringar så kan du testa verktyget "Testa räntan". Detta gör du direkt på bankens hemsida. Länsförsäkringar erbjuder även överbryggningslån för dig som köper en ny bostad innan du fått sålt ditt nuvarande boendet. Detta brygglån har du tillgång till under max sex månader. Bolånen hos Länsförsäkringar ges ut av Länsförsäkringar Hypotek AB.
Billån

Denna bank erbjuder i samarbete med Wasa Kredit även finansiering för bilköp. Du kan enkelt ansöka om ett lånelöfte hos Länsförsäkringar så du redan innan du besöker bilhandlaren vet hur mycket den nya bilen får kosta. Därefter får du finansiering via avbetalning där bilen används som säkerhet för lånet. Det gör att låna precis på samma sätt för dig som vill köpa andra fordon så som husbil eller mc. Billånet som erbjuds hos Länsförsäkringar och Wasa Kredit har en rörlig ränta som ligger på 4,45% (2019-03-28). För hjälp med finansiering av bilköp rekommenderar vi dig att ta personlig kontakt med Länsförsäkringar.

Utbud av bank- och kreditkort

Hos Länsförsäkringar kan du samla allt som hör din vardagsekonomi till. Man erbjuder förutom sparkonton, placeringsmöjligheter och lån även vanliga lönekonton. Därtill kan du både ha bank- och kreditkort i denna svenska bank. I nuläget erbjuder Länsförsäkringar Bank tre olika kort. Två av dessa kort är direkt kopplade till ditt bankkonto hos Länsförsäkringar medan det tredje kortet är ett renodlat kreditkort. Korten är av typen VISA vilket gör att du kan använda dessa var du än befinner dig i världen. Genom att ansluta dig till Verified by Visa kan du dessutom alltid känna dig trygg när du handlar online.

Bankkort

Har du ett privatkonto hos Länsförsäkringar så har du med allra största sannolikhet även ett bankkort här. Bankkortet är direkt kopplat till ditt privatkonto och köp som görs med kortet dras från detta konto. Kortet har en årsavgift på 275kr men därutöver betalar du inget för kortet. Enda gången det kan tillkomma utgifter är när du använder kortet för köp eller uttag utomlands. Då lägger Länsförsäkringar på ett valutapåslag på 1,5% av beloppet. Länsförsäkringars bankkort är kopplat till smarta tjänster så som Samsung Pay, Garmin Pay, Google Pay och Fitbit Pay. Detta möjliggör mobila betalningar för dig som har en smartphone. Bankkortet har även en blipp-funktion som med fördel kan användas vid kontaktlösa betalningar. Kortet är därtill kopplat till bankens mobila app. Vidare ger Länsförsäkringars bankkort dig även en kompletterande reseförsäkring när du betalar din resa med kortet.

Kreditkort

Länsförsäkringar Bank erbjuder även ett kreditkort för dig som privatperson. Detta kreditkort är av typen Visa och fungerar med samtliga tjänster som vi nämnde ovan. Till skillnad mot bankkortet får du här en trygghet genom att ha en extra buffert i form av kredit. Du kan ansöka om en kredit på upp till 50 000kr med en rörlig ränta på 11,40%. Länsförsäkringar erbjuder dig därtill upp till 50 dagars räntefri kredit vilket innebär att du aldrig behöver betala ränta om du betalar din faktura i tid. Varje månad får du en faktura där alla dina köp är sammanställda. På så sätt får du en tydlig överblick över ditt köpmönster.

Du har även möjlighet att delbetala fakturan om du under en period skulle föredra detta. Kreditkortet är kopplat till ett köpskydd och är även utrustat med en regionspärr. Vidare får du en kompletterande reseförsäkring där bland annat ett avbeställningsskydd ingår. Detta gäller dock enbart vid de tillfällen du betalar din resa med Länsförsäkringar kreditkort. För kortet betalar du en årsavgift på 195kr och extra avgift utgår vid köp eller uttag utomlands.

Ungdomskort

Det tredje kortet från Länsförsäkringar Bank är ett ungdomskort som förenklar vardagen för både dig och ditt barn. Kortet är helt gratis och kan kopplas till både Swish och mobilt BankID. De köp och uttag som görs med ungdomskortet dras direkt från kontot och både barnet och du som förälder kan se transaktioner i internetbanken. Vid ansökan om ett ungdomskort från Länsförsäkringar måste både barn och föräldrar vara med. Är barnet eller ungdomen däremot över 16 år så har denne möjlighet att öppna ett konto och skaffa ett kort själv.

Utbud av försäkringar

Länsförsäkringar är trots allt mest känt som ett försäkringsbolag och man är en ledande aktör inom just detta område. Försäkringsbolagen drivs precis som resterande avdelningar på en lokal nivå vilket möjliggör god kundkännedom och en hög närvaro och service. Hos Länsförsäkringar hittar du alla försäkringar du kan tänkas behöva. En bra idé är därför att samla alla dina försäkringar hos bolaget för att på så sätt få rabatt och komma ned i pris. Man får inte heller glömma att försäkringsbolaget är kundägt vilket innebär att du som kund får återbäring om det går bra för bolaget.

Med den erfarenhet som Länsförsäkringar har inom försäkringsområdet kan du förvänta dig att allt sköts på absolut bästa sätt. Det är smidigt att både teckna nya försäkringar och göra skadeanmälan direkt på hemsidan. Du kan självklart även både maila och ringa in till Länsförsäkringar för att anmäla dina skada. Om skadan inträffar utanför kontorstid finns det ett journummer som du med fördel kan använda dig av. Oavsett vad det är du tänkt att försäkra så kan du göra detta hos Länsförsäkringar. Man erbjuder kompletta skydd inom följande områden:

✔ Hemförsäkring

✔ Djurförsäkring (via Agria)

✔ Bilförsäkring

✔ Fordonsförsäkring

✔ Båtförsäkring

✔ Reseförsäkring

✔ Personförsäkring

Inom varje försäkringsområde ingår det dessutom mer specifika försäkringslösningar. Exempelvis kan du hos Länsförsäkringar teckna både livförsäkring, gravidförsäkring och barnförsäkring. På försäkringsbolagets hemsida hittar du dessutom tips och råd på hur du förebygger skador. Är du Guldkund hos Länsförsäkringar får du 20% rabatt på både hemförsäkring, barnförsäkring och bilförsäkring.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Inom koncernen finns även en fastighetsmäklare vid namn Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Även denna organisation är kundägd och har mottagit många priser för sin höga kundnöjdhet. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har både lokal närvaro men även expertis inom varje område vilket gjort denna mäklarfirma väldigt populär. Den första fastighetsförmedlingen inom koncernen startades 2001 och gick då under namnet Länshem. Numera finns dock Länsförsäkringar över hela landet och man har inte mindre än 165 mäklarkontor. Du vänder dig till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling när du vill köpa, sälja eller värdera din bostad. Vidare kan du använda förmedlingens unika tjänst "värdekollen" där du gratis får uppdateringar om försäljningspriser i ditt område. Anmäler du dig till tjänsten får du även en muntlig värdering av din bostad helt kostnadsfritt.

Lokala kontor och lokala erbjudanden

Lokala erbjudanden Som kund hos Länsförsäkringar kan du ta del av olika erbjudanden och förmåner. Du kan till exempel bli erbjuden att köpa larmpaket till rabatterat pris eller få ett gratis digitalt bankfack om du är eller blir kund hos Länsförsäkringar. Du har även möjlighet att få rabatt på din försäkring om du vidtar någon extra försiktighetsåtgärd. Det kan handla om att installera ett larm eller en säkerhetsdörr. Hör efter med ditt lokala kontor för att se vad du kan göra för att sänka dina försäkringskostnader.

Tänk på att Länsförsäkringar drivs genom lokala försäkringskontor och att erbjudanden och förmåner kan skilja sig mellan olika län. Det betyder att kunder i olika län kan få del av olika typer av erbjudanden. Genom att ange det län du tillhör när du besöker deras hemsida får du automatiskt upp information om kampanjer och rabatter som är specifika för just ditt län. Gemensamt för samtliga kontor är att de erbjuder något som kallas för Guldmedlemskap till de kunder som har sin samlade privatekonomi hos Länsförsäkringar. De förmåner som ingår i guldmedlemskapet varierar beroende på i vilket län du hör hemma. Vanliga förmåner som ingår i Guldmedlemskapet är rabatt på försäkringar, tillgång till personlig rådgivning samt rabatterad årsavgift på bank- och kreditkort.