Nordea bank

NordeaOavsett om du vill låna, spara, försäkra eller investera, så har Nordea en lösning för dig. De är en av de mer flexibla bankerna sett till olika lösningar för såväl företagskunder som privatkunder. För den som vill spara och placera finns ett brett utbud med olika risker och möjligheter, likaså på sidan för att låna pengar. Här kan du läsa mer om vad Nordea har att erbjuda, och kanske hitta den perfekta lösningen för just dig och dina behov.

Nordea bank

Nordea bank har flera områden inom bankverksamhet, utöver sparande och lån. De äger till exempel dotterbolagen Nordea Finans som erbjuder flera fina sätt att låna pengar på. Nordea ser också till kundens bästa och lånar aldrig ut mer pengar än låntagaren kan betala tillbaka. Kort och gott är de en schysst bank som erbjuder många smarta lösningar för sina kunder och deras individuella behov.

Spara hos Nordea

Nordea bank erbjuder en hel del bra sätt att spara pengar på. Med ett sparande hos Nordea får du pengarna att växa helt utan att du behöver göra något. Om du månadssparar får du dessutom ännu bättre koll på ditt sparande och det sköter sig själv helt och hållet.

Fler sparinstitut
5.50% - 8.10%
4.50% - 9.50%
0.60% - 0.60%

Sparkonto

Ett sparkonto med ett fast sparande och en fast ränta låter dina pengar växa i lugn och ro. Nordea erbjuder flera olika typer av sparkonton, beroende på vad du vill ha. Deras fastränteplacering ger dig möjlighet att spara till en fast och förmånlig ränta, utan att du behöver oroa dig om hur världens ekonomi går. Det lönar sig sakta men säkert och ju längre tid du sparar, desto mer får du i slutet.

Nordea har också förmånskonto som funkar bra som ett buffertkonto. Du låser inte dina pengar någonstans och under tiden som du sparar kan du ta ut och sätta in pengar. XtraSpar är ett sparkonto med en extra funktion som hjälper dig att spara. Varje gång du handlar med ditt bankkort åker en liten summa in på ditt sparkonto. Detta ger en extra boost till ditt sparande och du sparar bara genom att handla i vardagen. Du väljer själv hur mycket som ska sparas för varje köp.

Utöver dessa sparkonton har Nordea också andra förmånliga lösningar. Det finns till exempel ett skogskonto och ett skogsskadekonto. Här får du uppskov med beskattningen på den del av skogsinkomsterna som placeras på kontot, och beskattningen görs i takt med att du tar ut pengarna. Det finns också ett skogslikvidkonto och ett aktielikvidkonto, där du kan dela upp dina inkomster från skog och aktier, så du slipper blanda ihop dem med dina privata konton.

Kort sammanfattat finns det en sparlösning för alla. Så identifiera dina sparbehov och kom igång med att jämföra bankerna här på sajten. Läs mer om själva termen spara och få lite tips och ideér för att komma igång med ditt sparande. 

Bolån

Att köpa bostad kan vara ett av de största besluten man tar i sitt liv. Därför ska det kännas bra hela vägen, från att man tittar på den och hela tiden man bor där. Nordea vill kunna vara en stabil och trygg del i ditt bostadsköp och kan bidra med bland anat rådgivning och bolån. Just bolånet ger dig många möjligheter och passar utmärkt oavsett om du ska renovera eller köpa nytt.

Först av allt ska du som vanligt ansöka om lånelöfte, vilket du enkelt fixar på Nordeas hemsida. När du ska ta ett lån hos Nordea börjar de först genom att göra en kalkyl för att räkna på boendekostnad och liknande. Detta är för att se att du klarar av att betala tillbaka lånet när du flyttat till din nya bostad. Du ska ju ha pengar över till att leva för också, och inte bara betala tillbaka lånet.

Att ha sitt bolån hos Nordea har fler fördelar utöver dessa. Det är bland annat möjligt att kombinera rörlig ränta, fast ränta och lånetak. Du kan exempelvis välja hur stor risk du ska ha, genom att kombinera de olika räntealternativen. Välj mellan låg, medel eller hög risk, som alla ger dig olika förutsättningar. Mer om aktuella räntor hos Nordea hittar du på deras hemsida. Där finns också alla villkor om bolån och andra lån.

Byggnadskredit

Om du ska bygga nytt eller bygga till, så kan det vara svårt att ta ett vanligt lån då kostnaderna kan vara svåra att förutspå. Det är sällan det blir den kostnaden man tänkt och det springer snabbt iväg. Dessutom ska inte bygget bli dåligt gjort på grund av att man fått snåla. Därför erbjuder Nordea byggnadskredit, där du kan ta ut pengar allt eftersom.

Med denna form av Nordea kredit kan du ta ut pengar när det behövs, och sätta in pengar när tillfälle ges. Du amorterar inget under tiden du bygger, så du kan lägga allt fokus på att färdigställa ditt boende. När du sedan är klar med bygget och inte behöver ta in mer pengar, så binder du om det till ett vanligt bolån. Du får då en bra ränta och schyssta villkor, precis som om du skulle tagit ett vanligt bolån från början.

En av de stora fördelarna med en byggnadskredit är att man slipper oroa sig för hur mycket sitt bygge kommer kosta. Du får möjlighet att ta ut precis så mycket du behöver,  varken mer eller mindre. Det gör också att du lättare löser oväntade utgifter och slipper amortera under tiden som bygget kostar. Lånar du inte mer än en miljon kronor så kan du istället få en checkkredit vilket gör det lättare att betala tillbaka.

Spara i fonder hos Nordnet

Fonder och Stratega

Att spara i fonder blir mer och mer populärt, mycket tack vare enkelheten och den goda avkastningen. Bland Nordeas fonder finns bland annat de så kallade Stratega-fonderna, som är ett enkelt och komplett sparande. Det är ett aktivt sparande som kräver lite kunskap och lite arbete – du som bankkund väljer en fond och Nordea sköter resten.

Starsfonder är ännu en populär fond hos Nordea. Innan något investeras via fonden så kollas bolaget upp, för att se hur det hanterar risker och möjligheter. Detta med fokus på miljö, mänskliga rättigheter och affärsetik. Med Starsfonder investerar du bara i hållbara och rättvisa företag, som samtidigt ger bästa möjliga avkastning för investeraren. Det är ett sparande och en investering för dig som är medveten och bryr dig om var dina pengar hamnar.

Nordea Klimatfond investerar i framtidens företag och ger dig chansen att vara en del av utvecklingen. Du får investera i företag som erbjuder hållbara lösningar som gynnar framtiden, och kanske hjälper din investering till att förändra framtiden till det bättre.

Nordea har också en hel del andra fonder som du kan läsa mer om på deras hemsida. Där hittar du också väntad avkastning från de olika fonderna, samt hur du startar ett sparande i fond. Du kan också jämföra fondkurser, läsa mer om Stratega och börja investera.

Värdepapper

För dig som gärna sparar mer i aktier och handlar med värdepapper, så finns Nordea Investor. Det är en helt ny site för sparande som underlättar för dig med handel av värdepapper. Du får en detaljerad översikt över dina tillgångar såväl som nyheter, analyser, marknadsinformation och filmer. Ett annat sorts sparande är ett investeringssparkonto där du sparar på flera olika sätt. Det är flexibelt och enkelt att komma igång med och du behöver inte deklarera för vinst eller förlust. Kontot är schablonbeskattat och gör sparandet såväl enkelt som flexibelt.

När du vill handla med värdepapper över världens marknad passar Värdepapperstjänst Depå perfekt. Där kan du handla i över 15 länder, alltid med lågt courtage och utan några avgifter. Det ger en bra tjänst för att du ska kunna investera precis som du vill och enkelt kunna handla med värdepapper.

Vill du istället köpa och sälja aktier kan du använda några av Nordeas andra tjänster. Här finns bland annat börsmäklartjänsten med professionell hjälp, för dig som är Private Banking-kund hos Nordea. Du får experthjälp av en mäklare som hjälper dig med allt du behöver. Alla dina värdepapper förvaras på Nordeas Servicekonto, där de registreras och hålls i säkerhet.

Om du har frågor kring sparande och investeringar hos banken, så finns alltid deras kundtjänst nära till hands och hjälper dig. De svarar på frågor kring alla ärenden om banken och kan leda dig rätt i det som känns osäkert.

Strukturerade placeringar

Det som finns samlat under avsnittet Strukturerade Placeringar är investeringsmöjligheter med mycket olika avkastningar och risker. Här hittar du investeringsmöjligheter som Bull & Bear, Warranter, STRIKT som följer index exakt, räntebevis, kapitalskyddade placeringar och mycket annat. Det finns också möjlighet att investera i så kallade Blanka, där du mer eller mindre satsar på att börsen ska falla. Det finns många olika sätt att investera sina pengar och få dem att växa hos Nordea, och ännu fler än dessa hittar du på deras hemsida.

Nordea finans

Nordea Finans är ett dotterbolag till Nordea. Nordea Finans har hand om alla lån och finansieringar till Nordeas kunder och bidrar med kapital till de som behöver. Hos Nordea Finans kan du också göra kalkyler på bil och fritid, anmäla till autogiro och läsa om allt som rör finansieringar.

Nordea försäkringar

Utöver klassiska banktjänster erbjuder Nordea även flera olika försäkringar, i samarbete med If. De försäkringar vi nämner här nedan är några av de som Nordea erbjuder. För att se vilka villkor som är aktuella, samt aktuella priser, kika in på Nordeas hemsida. Nordea Finans finns för både privatpersoner och för företag, där lån och kunskap är enkelt och smidigt tillgängligt för båda.

Bil, motor och båt

Nordea erbjuder också hjälpsamma och betryggande försäkringar för dig som vill försäkra något eller några fordon. Det finns skräddarsydda och väl anpassade försäkringar för de allra flesta fordon och skulle det vara någon problem så hjälper Nordea dig gärna. Utöver bil, båt, MC och moped kan du också försäkra snöskoter och ATV, lätt lastbil, släpvagn, husbil och husvagn. Alla försäkringarna är väl anpassade och du betalar inte mer än det du behöver. Ofta kan du också välja mellan hel- och halvförsäkring, så du kan spara in ännu lite extra på kostnaden.

Djurförsäkring

Med djurförsäkringar från Nordea kan du försäkra hund, häst och katt till förmånliga priser, samtidigt som du får ett bra skydd. Försäkringarna kommer från If och följer samma villkor som där. Försäkringarna går att anpassa och funkar bra till stora och små djur, oavsett hur få eller många du har. Läs mer på Nordeas hemsida för att veta mer om försäkringarna.

Nordea internet

Med Nordeas internetbank får du bra koll på allt som rör dina bankärenden. Du loggar enkelt in med BankID och kan sätta över pengar, öppna konto, spara, investera och sköta allt du behöver helt själv. Tjänsten är öppen dygnet runt och går lika bra att använda från datorn som i mobilen. Du kan också se dina lån, dina amorteringar och hantera dina kort. Nordea Debit, som är Nordeas eget kort, går dessutom mycket lätt att låsa och låsa upp för köp online, i världen och i Sverige.

Hos Nordeas internetsida kan du också jämföra sparräntor, jämföra privatlån och börja fondspara, utöver starta månadssparande och skapa överföringar. Det öppnar många möjligheter och med mobilappen får du tillgång till det viktigaste. Alla tjänster finns inte tillgängliga i appen, men du kan få en bra översikt och föra över pengar lätt, oavsett var du är. Appen finns till både iOS och Android, vilket ökar tillgängligheten kraftigt.

Personförsäkringar

Nordeas personförsäkringar passar alla delar i livet – ung som gammal.
Gravidförsäkring ger trygghet under och före förlossningen (fr.o.m v.22).
Olycksfallsförsäkringen skapar en trygghet om något skulle hända och ger dig ekonomisk ersättning för olycka.
Sjuk- och olycksfallsförsäkringen är för dig som är 50 år eller äldre och ersättning vid skada på grund av olycksfall, samt vid vissa sjukdomar.
Utgiftsskyddet hjälper dig om du blir sjukskriven eller arbetslös och ger en extra ekonomisk trygghet.
Sjukvårdsförsäkringen ger dig privat sjukvård och sjukvård inom 14 dagar. Livförsäkringen ger dig också ersättning om någon i familjen skulle gå bort och den går att använda till det som behövs.

Hemförsäkring

Även bland hemförsäkringarna finns en hel del att välja mellan, beroende på vad det är för behov du har. Den vanliga hemförsäkringen täcker de saker du har i ditt hem, tillsammans med ett visst skydd för just dig också. Startförsäkringen är utmärkt för den unga mellan 18 och 30 år, som också innefattar olycksfallsförsäkring och avbeställningsskydd om du ska resa.
Villaförsäkringen är som det låter fokuserad på villa, för att skydda ditt hus. Den finns även i storleken större, som täcker ännu lite mer. Fritidshusförsäkringen är till för ditt fritidshus och är anpassad efter just detta. Bo Kvar är en speciell typ av hemförsäkring som går in om ni drabbas av sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Det ger möjlighet att bo kvar och kan vara en stor trygghet om något skulle hända.

Låna pengar

Nordea erbjuder lån för många olika tillfällen, eftersom de förstår att olika situationer kräver olika villkor. Deras lån har schyssta villkor och ofta kan du välja mellan fast och rörlig ränta, vilket gör det mer anpassningsbart. Nordea strävar efter att vara kunden till lags på alla områden och har då lagt mycket tid på att få anpassningsbara lösningar. Här nedan går vi igenom de lån som erbjuds hos Nordea, samt hur de olika lånen fungerar.

Kontokredit

Oväntade utgifter eller plötsliga fynd kan komma när man minst anar det. Många gånger dyker de dessutom upp när man kanske inte har så mycket pengar över att man kan lägga dem på detta nödvändiga inköp. Då kan det vara skönt att veta att man har en mindre kredit som man kan utnyttja, direkt på sitt bankkort. Med Nordea credit i form av kontokredit har du pengarna när du behöver dem och betalar ingen ränta så länge du inte använder den. Pengarna finns tillgängliga på ditt konto och kan användas när som helst och räntan betalar du bara på det belopp du utnyttjar.

Utöver räntan kommer en fast årsavgift, som mycket väl kan vara värt det. När pengar kommer in på kontot igen, så minskas din skuld automatiskt. Du ansöker enkelt och smidigt på Nordeas hemsida och du får svar inom ett par bankdagar.

Andra lånebanker och institut
6.99% - 22.99%
3.50% - 18.95%
3.54% - 18.15%

Bil- och fritidskredit

Om du ska köpa motorcykel, husvagn, båt, bil eller kanske den där läckra gamla veteranbilen och behöver lite extra finansiering kan en Nordea kredit passa fint. Du får ett flexibelt alternativ till att låna pengar och du har ditt nya inköp som säkerhet för krediten. Oavsett om det är nytt eller begagnat så har du möjlighet om krediten, förutsatt att det är via en professionell handlare eller leverantör. Du är inte bunden till en leverantör eller ett märke och du kan välja fritt vad du vill ha.

Denna kredit är lämplig då ett privatlån inte riktigt täcker den summan du vill låna. En bil- eller fritidskredit är därför lämplig som alternativ till att få fram de extra pengarna som krävs. Detta görs via Nordea Finans. Då objektet blir säkerheten för lånet så får du bättre ränta och villkor, som du hittar i uppdaterad version hos Nordeas hemsida.

Medlemslån

Om du tar ett medlemslån kan du också få lite extra bra räntor och villkor hos Nordea. Detta gäller dock bara dig som är över 18 år och är med i något av de fackförbund som Nordea har ett samarbete med. Du får en lite bättre ränta, som du hittar på Nordeas hemsida. Dessutom slipper du betala extra avgifter som avi- och uppläggningsavgift. Det blir ett lite mer fördelaktigt privatlån, även detta utan säkerhet. På Nordeas hemsida hittar du de fackföreningar som är med i samarbetet. Där hittar du också mer om villkoren och de aktuella räntorna.

Räntor

Med bunden ränta och ett räntetak får du en låg risk, med en maximal månadskostnad som du vet om. Om du dessutom lägger in en rörlig ränta tillsammans med dessa två, så får du en stabil månadskostnad och en medelstor risk. Du drar nytta av de lägre rörliga räntorna, men har ändå ett tak som blir din maximala månadskostnad. Om du vågar ta en hög risk kan en rörlig ränta vara lämpligt. Du får då en möjligt låg månadskostnad, men den kan också öka och bli mycket hög.