2,4 miljoner småhus ska upptaxeras i Sverige

Igår presenterade Skatteverket sitt förslag på upptaxering av småhus . De stigande bostadspriserna det senaste året har bidragit till att 2,4 miljoner småhus nu ska taxeras upp rejält. Genomsnittshöjningen i landet ligger på 26%.

När man på Skatteverket nu publicerat sitt förslag på upptaxering kan man se att det skiljer sig en hel del mellan städerna. Högst höjning står Stockholm för där snittet uppskattas till 38% och lägsta höjningen hittar vi i Blekinge med sina 11%. Det är försäljningssiffrorna för husen i närområdet under perioden 2014-2016 som är avgörande för siffrorna. De senaste åren har huspriserna ökat kraftigt och nu följer taxeringsvärdet efter.

Se över dina uppgifter
Det går redan nu att logga in på myndighetens e-tjänst och kontrollera sin uppgifter om man inte vill vänta på utskicket som kommer i brevlådan framåt slutet av september. Enklast är att deklarera online om vill man ändra på något. Ändringar måste göras senast den 1 november då deklarationen ska vara inne. Genom att inte deklarera ger du ditt tysta medgivande till höjningen av taxeringsvärdet.

Källa: Expressen