American Express nya kreditkort i metall

American Express är en kortutgivare som på senare år rönt stor framgång i Sverige tack vare sina premiumkort. Dessa premiumkort vänder sig till kortkunder som vill ha det där lilla extra. Men korten är även populära bland resenärer då American Express under lång tid haft ett samarbete med Scandinavian Airlines. Genom att medlemmar hos flygbolaget skaffar sig ett SAS EuroBonus Amex kan de enklare samla poäng och snabbare nå eftertraktade EuroBonus nivåer. Poängen som tjänas in kan växlas mot flygresor, uppgraderingar och prylar som återfinns i EuroBonus Shop. Men American Express har även kreditkort för den som inte är EuroBonus medlem. Även dessa kort ger dock många reseförmåner så som lounge access och fast track. Det mest exklusiva kortet är American Express Platinum som nu släppts i ett utformande helt i metall.

American Express har alltså tillverkat ett kreditkort i metall vilket helt klart ger en känsla av det där "lilla extra". För att marknadsföra det nya Platinum kortet har man tagit hjälp av Kristofer Hivju som just nu är aktuell med Game of Thrones. Kristofer Hivju som även medverkat i de senaste Beckfilmerna är ansiktet utåt för det nya kortet från Amex. I reklamen kan man se Kristofer bära sitt nya kort i karga utomhusmiljöer som antagligen ska återspegla det nya materialvalet. Kanske hoppas man kunna nå en ny målgrupp med det nya utformandet. Men får vi gissa så kommer det nog även fortsättningsvis vara stadsmänniskor med öga för exklusivitet som tilltalas av Platinum kortet.

Amex exklusiva Platinum kort

American Express Platinum Metall Även om utformandet i metall är helt nytt så har Amex Platinum kort funnits på marknaden ett bra tag. Kortet är ett av de mer exklusiva på marknaden vilket också återspeglas i årsavgiften. För ett American Express Platinum får kortinnehavaren betala en avgift på 6000kr om året. Det är alltså långt ifrån ett kort som passar alla. Å andra sidan så är fördelarna med kortet många och det passar speciellt för den som reser mycket. Som kortinnehavare får du en omfattande reseförsäkring som gäller både dig och dina medresenärer. Därtill kan du alltid njuta av fast track på Arlanda samt access till den exklusiva American Express Lounge by Pontus. Amex Platinum ger dig även gratis besök i flygplatslounger världen över. Till skillnad från många andra kort så finns det här ingen gräns för hur många fria besök du får göra.

Bland kortets förmåner återfinns även uppgraderingar för både flyg och hotell. Vidare erbjuds kortmedlemmar rabatt på hyrbilar och hotell. Med det nya metallkortet kan du även se fram emot inbjudningar till exklusiva event. Går du på event på Ericsson Globe så är du alltid välkommen in i loungen. Du slipper även att köa då kortet ger dig fast track in till Ericsson Globe. Du riskerar inte längre heller att missa konserter då American Express ger sina kortmedlemmar förtur till evenemangsbiljetter. Alla dessa förmåner har dock funnits tidigare och vad vi kan se så har det inte tillkommit några förmåner för det nya Amex kortet i metall.

Ansök om det nya metallkortet från Amex

American Express poängsystem

Utöver alla reseförmåner som ett American Express Platinum medför så tjänar du även poäng när du använder dig av kortet. American Express ger dig upp till två poäng för varje krona du handlar för med ditt kort. Poängen kan växlas in i American Express poängshop där du bland annat hittar elektronikprodukter, köksutrustning, kläder och skor. Du kan även använda poängen för att handla hos samarbetspartner med hjälp av Safe Key. American Express samarbetar med kedjor så som IKEA, Ving och Scandic. Därtill finns det möjlighet att minska din Amex faktura med poäng. Är du medlem i SAS EuroBonus eller annat flygprogram så kan du överföra dina Amex poäng till detta program. Genom att göra detta kan du få gratis flygresor eller uppgradera dina redan bokade resor.

American Express Platinum är bara ett av många kort som erbjuds av American Express. Man har även en kortserie vid namn SAS EuroBonus American Express. Dessa kort lämpar sig främst till dig som är medlem i EuroBonus. Du kan läsa mer om SAS EuroBonus American Express Premium Card och andra resekort från Amex här på Alltomspara.se.