Betalar du för hög boränta?

Tycker du att din boränta är för hög idag och snart är det dags att binda räntan? Då kan du själv kolla och jämföra vad dina grannar har för boränta hos SVD, där över 18 000 personer har angett sin räntesats.

SVD har hakat på den populära trenden #sägdinränta och samlar idag in vad sina läsare har för boränta idag. De insamlade boräntorna presenterar de sedan på en karta så att du kan navigera dig runt och själv se vad andra betalar för boränta och framförallt var.

Slutsatsen som man kan dra, om man kollar på vad för boränta olika hushåll betalar är att skillnaden kan vara flera procent. Det innebär att de boräntor som bankerna har utåt inte är huggna i sten och det går att pruta när du ska binda boräntan hos banken

Här hittar du de senaste boräntorna >

Det är helt klart värt att göra ett försök med att pruta hos banken. Kom då ihåg att vara förberedd med bra argument och fakta om varför banken ska ge dig en bättra ränta. Med en lägra boränta kan du tjäna flera tusenlappar i månaden och förbättra din ekonomi avsevärt.

Är du intresserad av SVD:s undersökning så kan du anmäla din boränta här och vill du veta vad dina grannar har för boränta så gör du det här.