Betalning via mobilen är snart en verklighet

Kontokorten har varit en lönsam marknad för de svenska bankerna men i framtiden så kommer korten troligtvis att ersättas av mobilen.

Flera banker som Swedbank och SEB ser möjligheter i att betala med mobilen istället för kreditkort och arbetar intensivt för att få fram tekniska lösningar. Dock får bankerna konkurrens av Google som har arbetat med tjänsten Google Wallet.

Även om de tekniska lösningarna snart är i hamn är det lång till att detta system kommer att bli standard. Det finns dock redan nu terminaler hos ett utvalt antal butiker där man kan handla med sin mobil. Dock så tror de flesta att detta kommer i första hand vara populärt bland unga människor innan, i alla fall till en början.

Så här säger Swedbanks informationsdirektör Thomas Backteman om arbetat med den nya tjänsten.
”Det är ett intressant alternativ som har alla förutsättningar att bli framgångsrikt på global nivå. Vår bedömning är att vi har en stabil position på marknaden för mobila betalningar. Vi har nu ett pilotprojekt med matkedjan Hemköp där man kan handla med mobilen på hemköp i Åhléns city och i Hornstull”.

Källa: di.se