Billigare att spara i Sverige än i Schweiz

Schweiz är inte längre ett skatteparadis, nu när det tiull och med är billigare att spara i Sverige. Det får skatteverket att tro att fler kommer att hämta hem sina pengar.

Skatteverket räknar kallt med att fler svenskar kommer att spara i Sverige istället för utomlands. Anöledningen till detta är att EU har infört ett direktiv som gör att utlänska sparare alltid måste betala en skatt på 35 procent. Det är fem procent mer än i sverige där kapitalskatten ligger på 30 procent.

– Skattehöjningen bör vara ytterligare ett incitament att börja redovisa sina kapitalinkomster i Sverige, säger Göran Haglund, analytiker på Skatteverket.

Många har redan valt att ta hem pengarna och 1 500 personer beräknas av skatteverket ska ha gjort så. Det handlar om många miljarder som nu kommer att finnas på hemmaplan istället.

Är du intresserad av att hämta hem dina pengar så hittar du den bästa sparräntan hos Akelius Spar till 4 procent rörligt och hela 5,37 procent bundet över 3 år. I annat fall så kan man alltid välja att spara i fonder och då kan du kika in på vår fondavdelning där vi reder ut begreppen och de olika fondvarianterna som man kan spara i.