Billigaste semestermålen just nu

Valutorna har ändrats den senaste tiden. Kronan har fallit och dollarn har stärkts, vilket har gjort det dyrare att semestra utomlands. Men fortfarande finns det en del billiga resmål för svenskar.

Eftersom kronan har sjunkit gentemot de stora valutorna, har det generellt sett blivit dyrare att semestra utomlands för svenskar. Enligt Stine Berg på Reseguiden bör svenskar som vill undvika dyra resmål inte resa till städer som New York och London. För dem som söker mer köpkraft för sina kronor är istället östra Europa ett billigare alternativ.

– Ska man se en storstad i östra Europa som har allt till rimliga priser så är det Prag. Du har bra shopping, fantastisk mat och alla dessa ölstugor. Och man bor jättebra för en rimlig penning, säger hon till DN.

Även i Litauen och Polen är det relativt billigt att semestra. Vill man söka sig längre bort är Sydamerika, Thailand och Filippinerna resmål där man får mycket för pengarna på plats. Nackdelen är att själva resan dit är dyrare än till ett resemål på närmare håll.

Se aktuella valutakurser >