Black Friday i USA – Läge att handla?

Som ett litet fredagstips idag så tänkte vi påtala att det idag är det som kallas för Black Friday i Amerika. Det infaller alltid dagen efter högtiden Thanksgiving som då var igår. Black Friday är den dagen då den stora julhandeln startar i USA och just namnet Black Friday syftar till att de röda siffrorna hos företagen skall vändas till svarta nu när julhandeln drar igång.

Varför skriver vi då om detta på Allt om Spara? Vi ser det som ett ypperligt tillfälle att handla julklappar, även till människor här i Sverige. Idag är internethandeln större än någonsin och tro det eller ej, men många köper också sina produkter utomlands när man handlar. Det är just det som är det fina med internethandeln, att man kan spara stora pengar genom att handla på amerikanska eller brittiska butiker direkt på Internet, särskilt om valutan är tilltalande.

Även om dollarn har gått upp de senaste veckorna och nu närmar sig 7-kronors-strecket igen så är det fortfarande ofta billigare att handla en viss typ av varor i Amerika. Varför då inte passa på att göra det när julhandeln startar och att man då kan hitta riktigt bra fynd i olika branscher.

Trevlig helg!