Bluffmejl med avsändare Danske Bank

Danske Bank är den senaste banken att råka ut för bluffmejl och denna gång är mejlen välgjorda och kan lura den som inte är uppmärksam.

De senaste åren har allt fler råkat ut för bluffmejl ofta med en välkänd bank som avsändare och som på ett eller annat sätt vill att du skicka in dina uppgifter till banken. Ofta är dessa mejl lätta att genomskåda med brisfällig svenska eller slarvigt utformade.

Den senaste i raden är två mejlutskick med Danske Bank som avsändare och denna gång har bluffmakarna verkligen ansträngt sig. Mejlen är trovärdiga och välskrivna och länkar till en sida som är mer eller mindre en kopia av Danske Banks egna site.

I det ena mejlet finns en uppmaning om att du ska skicka in dina uppgifter annars avslutas ditt konto hos banken och i ett annat mejl så kan du vinna pengar om du svarar på några frågor i en undersökning. Enligt uppgifter ska dessa mejl gå ut till både existerande och icke existerande kunder hos Danske Bank.

På sin egna site uppmanar Danske Bank att man aldrig ska lämna ut uppgifter som bland annat ”…personnummer, inloggningsuppgifter, kortuppgifter (kortnummer, utgångsdatum, CCV kod)…” eller annan känslig information. Är du osäker är det alltid bättre att du kontaktar banken först, men i regel kommer aldrig banken att be om sådana känsliga uppgifter.

Här kan du själv se de aktuella bluffmejlen som Danske Bank samlat in >