Börja mikrospara i vardagen

Det är få som faktiskt har koll på hur mycket pengar man kommer få varje månad när man går i pension. Med dagens pensionssystem är det nästan en förutsättning att man själv avsätter lite pengar varje månad för att få en dräglig tillvaro som pensionär. Vill du veta hur din privatekonomi kommer se ut när du nått pensionsålder så kan du gå in på Minpension.se. Även många banker erbjuder kostnadsfria pensionsprognoser online. Det vanliga när man pensionssparar privat är att man gör detta via ISK eller en Kapitalförsäkring. Men nu har appen NOWO kommit vilket gör att du även kan mikrospara i vardagen. Med NOWOs app kan du enkelt sätta över mindre belopp när du vill som sedan sparas i ett fondkonto hos SEB. Dessutom får du återbäring till ditt sparande när du handlar i utvalda onlinebutiker.

Det är enkelt att börja mikrospara i vardagen med NOWO. Medlemskapet är helt kostnadsfritt och du får använda appen helt gratis. För att skaffa appen och påbörja ditt sparande behöver du bara besöka App Store eller Google Play. Sök på NOWO och när du ser den orangea fyrkanten laddar du enkelt ner appen och påbörjar installationen. När detta är gjort loggar du in genom att verifiera dig med ditt BankID. Därefter är du redo att samla återbäring och börja mikrospara!

Långsiktigt sparande via fondkonto

När du skapat ett medlemskap hos NOWO så kommer även ett fondkonto öppnas åt dig. Pengarna som du sparar via appen samt den återbäring du får kommer att sättas in på detta fondkonto. Kontot förvaras hos SEB och själva fonden förvaltas av Alfred Berg Kapitalförvaltning. Precis som när det gäller annan förvaltning så betalar man en fondavgift. När det gäller NOWO fund så ligger denna avgift på 0,3% på förvaltat kapital. Tänk också på att pengarna som placeras i fonden både kan öka och minska i värde. Historisk avkastning är aldrig någon garanti för framtida avkastning.

Det finns många sätt att spara med NOWO. Du kan exempelvis sätta upp ett automatiskt dagssparande vilket innebär att du sparar en mindre summa dagligen. Det är du själv som väljer hur mycket som ska avsättas och beloppet dras från det kort du angivit i appen. Du kan även snabbspara vilket du gör genom ett enkelt knapptryck. Bara välj summa och vips så har du givit ditt framtida jag lite bättre förusättningar!

Återbäring och betalning för enkäter

Ett annat sätt att spara i vardagen med NOWO är genom återbäring. För att börja få återbäring behöver du bara ladda ner den så kallade NOWOknappen till din dator. Genom att göra detta kommer du att få en avisering varje gång du besöker en nätbutik som är ansluten till NOWO. När du är redo för ditt inköp hos den NOWO-anslutna butiken är det bara att aktivera knappen via BankID för att få återbäring på ditt köp. Återbäringen sätts sedan automatiskt in till ditt sparande. Exempel på nätbutiker som är anslutna till NOWO är CDON.COM, Gymgrossisten och Ellos.

Med NOWO kan du även få pengar till ditt sparande genom att svara på undersökningar. Då och då dyker det upp enkäter i appen och tar du dig tid att svara på dessa så blir du generöst belönad med pengar till ditt pensionssparande.

NOWO Mastercard ger dig 2% sparåterbäring

NOWO Mastercard NOWO erbjuder även ett kreditkort kallat NOWO Mastercard. Kortet ges ut av Resurs Bank AB och har ingen årsavgift. Dessutom ingår det en exklusiv sparfunktion kallad Autospar. Med denna funktion kommer du kunna spara till pensionen vid varje inköp du gör. Du ställer in en sparprocent som du känner dig bekväm med och sedan dras denna summa varje gång du handlar med kortet. Dessutom får du 2% i sparåterbäring på allt du sparar med kortet. Med ett NOWO Mastercard får du även upp till 60 dagars räntefri kredit. Du får även njuta av förmåner så som Masterpass och reseförsäkring. Låter detta intressant så rekommenderar vi att du läser mer om kortet på NOWOs hemsida. Där kan du även se aktuella räntor och läsa mer om sparfunktionerna som är kopplade till kortet.