Bra läge att binda din boränta

Det är mycket som talar för att börsen är på väg att vända samtidigt som den uteblivna räntesänkningen fick marknadsräntorna att vända upp. Och nu väntas även boräntorna stiga så nu är det läge att binda din boränta.

Än så länge har de flesta bankerna avvaktat med några större höjningar av boräntorna efter Riksbankens besken om att lämna reporäntan på 1,00 procent. Men enligt DI.se så faggar Nordea för eventuell höjningar på de längre bolånen, två år och uppåt, och att ett beslut kan komma nu i veckan.

Så säger Nordea bolånechef Michael Skytt till DI.se:
”Vi höjer inte de rörliga, men möjligtvis de bundna räntorna. Är det något vi vill höja så är det framför allt de lite längre bundna räntorna på 2-4-5 år och uppåt”

Han fortsätter:
”Vi måste titta på hur räntorna har rört sig, men det kan handla om tio räntepunkter. Det kan komma ett beslut under veckan”, fortsätter han.

När en bank väl börjar att höja kan flera andra följa efter och med en vändande konjunktur och med högre marknadsräntor därefter bör man binda sin boränta nu när räntan, troligtvis, har nått sin botten.

De aktuella boräntorna hittar du här >

Källa: DI.se