Carnegie köper HQ Bank

Det har varit många turer fram och tillbaka när det gäller konkurshotade HQ Bank. Tidigare i veckan kunde vi rapportera att Finansinspektionen inte godkände Carnegies intresse av att köpa upp HQ Bank och att bolaget istället sattes i tvångslikvidation. Efter det kom en ny runda om att den norska storbanken DnB NOR var intresserade av att köpa upp HQ Bank istället och stärka sin position på den svenska marknaden.

Nu blev det istället så att det är Carnegie som köper upp hela HQ Bank och dess fondverksamhet. Banken kommer drivas vidare och förhoppningsvis stannar kundstocken kvar. Problemet är att rykterna inte är de bästa för banken och risken finns att många väljer att lämna nu när banken öppar igen på måndag. Carnegie själva trot på att kunderna stannar och att de vill fortsätta vara kunder i banken.

De 300 anställda i HQ Bank kommer få arbeta kvar men kommer istället att arbeta och vara anställda av Carnegie. En bra lösning för alla parter utom förre storägaren Öresund som i och med affären gör en storförlust.