COOP tar tillbaka återbäringen

Nyheten gäller alltså COOP och deras medmerakort som tidigare betalat ut bonuspoäng i rabattcheckar. Nu har man alltså tagit beslutet att ta tillbaka återbäring istället. Det innebär att människor från och med den 1 december kommer att få rena pengar tillbaka för bonuspoängen istället för att få det i rabattcheckar som man tvingas handla nya varor för.

Återbärningen togs bort redan under slutet av 1970-talet och har sedan dess varit borta från COOP-butikerna. Nu tar man beslutet att det är dags att plocka tillbaka återbärningen och motiverar det med att det åter igen skall vara en kooperativ tanke och gynna kooperativets medlemmar.

Återbäringen kommer betalas ut i rena pengar och samlas på ett konto beroende på hur mycket man handlar för varje månad. Maximalt kan kunderna få tillbaka fem procent av beloppet som har betalats i kassan men då måste man handla för minst 4000 kronor i månaden och betala alla inköp med medlemskortet. VD:n för KF, Lars Idermark, tror att lojaliteten ökar i takt med att återbäringen får fäste. Trogna kunder kommer gynnas i det här systemet.

Ett bra sätt att spara pengar med andra ord.