Dags att deklarera

Nu är det deklarationstider på gång. Blanketter kommer att skickas ut från Skatteverket mellan den 17:e mars och 15:e april. Så det kan variera lite när du får din blankett i brevlådan. Men om du är otålig kan du e-deklarera från och med idag, den 22:a mars och nu även via din smartphone.

Rekordmånga, hela 7,4 miljoner, ska deklarera i år. Blanketter är på väg ner i din brevlåda, men från och med idag kan du genomföra din deklaration över internet eller smartphone. Fördelen med att e-deklarera är att det är snabbt, enkelt och minimerar risken för fel.

– Mitt bästa tips till alla som ska deklarera är att göra det elektroniskt för det är säkrare och lättare. Deklarera gärna i god tid för då har vi större möjligheter att ge snabb hjälp, säger Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson.

– Den som deklarerar elektroniskt får dessutom ett besked om att deklarationen har kommit in till oss och det kan kännas tryggt att veta att informationen har kommit fram, säger Ingemar Hansson.

Från och med i år lanserar Skatteverket en ny tjänst, där du kan lämna in din deklaration via din smartphone. Den nya tjänsten innebär att du kan via din iPhone eller Andriod-mobil lämna in din deklaration. Mjukvaran är gratis och går att ladda ned från och med idag. Att lämna in deklarationen via mobilen har vissa begränsningar då du endast kan godkänna uppgifterna och göra reseavdrag.

– Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt och nu kan de som har smartphones deklarera på ytterligare ett enkelt sätt, säger Ingemar Hansson.

Deklarationen ska vara Skatteverket tillhanda senast den 2:a maj klockan 24:00.