Dags att lämna in deklarationen

I morgon är det sista dagen att lämna in deklarationen och har du inte lämnat in deklarationen är det hög tid att ta tag i det nu så att du slipper att sitta i sista sekunden eller rent av glömmer av dig i vardagsbestyret.

Vill du ha pengarna innan midsommar så måste du lämna in Internet, app, telefon eller SMS. Glöm inte heller att kontrollera så att rätt kontouppgifter är inskickade till Skatteverket, skulle uppgifterna vara felaktiga eller inte inskickade så kommer en eventuell återbäring inte att betalas ut innan midsommar utan senare på hösten.

Är du ute i sista sekunden så var då medveten om att Skatteverkets webbplats kommer att vara under stort tryck både under söndagen och måndagen, speciellt under 19:00 – 23:00. För att e-deklarera behöver du ett mobilt bank-id eller e-legitimation som du skaffar hos din bank.

Har du en extra skatteinbetalning att göra så är det bästa att betala in pengarna på en gång eftersom ränta kommer beläggas på beloppet från och med den 6:e maj. Detta gäller för underskott av slutlig skatt på högst 30 000 kronor.

Nyheter och viktiga datum för årets deklaration