Deklarationstips inför de sista dagarna

Den 2 maj ska din deklaration vara inlämnad och vi ger dig våra bästa tips inför de sista deklarationsdagarna.

Med fyra dagar kvar börjar det dra ihop sig för de som ännu inte lämnat in sin deklaration. Vi ger dig några bra tips att tänka på om du är ute i sista minuten och vill spara in de 1250 kronorna man får betala om man är sen med sin deklaration.

Det bästa tipset är givetvis att vara ute i så god tid som möjligt för att undvika en stressad situation som kan leda till kostsamma misstag. Dock är det också bra att veta att du kan göra en kompletterande ändring i efterhand så länge inte Skatteverket tagit ett beslut om sktten.

Att lämna in deklarationen elektroniskt är mycket fördelaktigt då du första och främst får vissa uppgifter förifyllda men också att du slipper ta hänsyn till postgången.

Att missa avdrag man kan göra är enkelt och det finns några avdrag som är lätta att missa. Trots att tjat om att pensionssparande inte längre är avdragsgillt då gäller detta endast från och med i år vilket innebär att du kan fortfarande dra av 1800 kronor för ditt pensionssparande du gjorde förra året.

Äger ni en bostad tillsammans så kan ni också fördela avdrag mellan er som ränteavdrag samt att avdragen för ROT- och RUT-arbeten gäller för totalt 50 000 kronor per person och inte per hushåll.

En rekommendation är att redan nu gå in på Skatteverkets webbplats och se över vilka avdrag som finns. De har listat alla avdrag så att du enkelt får en överblick över alla avdragen.