Den stora visningshelgen

Det är dags för den stora visningshelgen och utbudet av bostadsrätter ligger på det dubbla i storstäderna jämfört med samma period 2017.

Efter ett uppehåll under jul- och nyårshelgen har det hunnit ramla in en hel del bostadsrätter till försäljning på marknaden. Det finns med andra ord en hel del att välja på för köparna.
– I både Stockholm och Göteborg har utbudet av lägenheter till salu under den här perioden ökat med över 100 procent jämfört med samma period 2017, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Utbudet har gjort försäljningen trögare

Enligt Staffan Tell, talesperson på Hemnet, är just det enorma utbudet orsaken till att bostadsmarknaden har haft en prisnedgång på ett par procent.
Det ligger i linje med vad vi såg i december, att utbudet växer kraftigt. Glappet mot året innan fortsätter att öka under hela året, säger han.

Köparnas marknad

I och med det stora utbudet har köparna haft mer att välja på och kunnat ta sig tid att fundera. De har också haft möjligheten att vara lite mer kräsna i sitt val av boende. Staffan Tell tror att man som säljare får vara medveten om att försäljningarna kan komma att ta längre tid än för något år sedan. Han anser att mycket talar för att det kommer att bli en köparnas marknad en period till här.

Källa: Aftonbladet