Det nya Klarnakortet är äntligen här

Klarna har under lång tid varit en ledande aktör när det gäller betaltjänster online. Bolaget har rönt stora framgångar både i Sverige och i resten av Norden. Redan för två år sedan värderades Klarna till inte mindre än 22 miljarder kronor. Samma år ansökte bolaget om banktillstånd av Finansinspektionen och tillståndet beviljades i juni 2017. Med tillståndet avsåg man att förändra hela banksektorn och man ville bland annat koppla sina betalsystem till traditionella bankprodukter. Såhär två år senare är visionen sjösatt och kunder hos Klarna Bank kan nu för första gången göra sig bekanta med det nya Klarnakortet. I samband med kortsläppet har man fört en hård marknadsföringskampanj med rapparen Snoop Dogg som ansikte utåt för varumärket.

Den kända rapparen Snoop Dogg och hans hund syns flitigt i Klarnas reklamkampanjer. Snoop Dogg har även gått in och blivit minoritetsägare i bolaget som ägs och styrs av bland annat Sebastian Siemiatkowski. Klarnas ledord är "Smooth Payments" och under en tid kunde man se Snoop Dogg posta inlägg i sociala medier där han kallade sig för Smooth-Dogg. Nu syns han alltså även i Klarnas reklamfilmer där man hoppas kunna locka till sig nya bankkunder som tröttnat på de långsamma storbankerna.

Smooth shopping med Klarnakortet

Klarnakortet Tanken med det nya Klarnakortet är att du som kund ska kunna göra smidiga betalningar var du än befinner dig. Kortet är ett betalkort vilket innebär att du väljer själv om du vill betala direkt eller vid ett senare tillfälle. För att kunna beställa ett Klarnakort behöver du dock ha ett bankkonto som är kopplat till Klarna. För att slippa att en kreditupplysning tas på dig bör du tidigare ha handlat med Klarna och bolagets betaltjänster. Då kommer Klarna redan att ha en godkänd riskbedömning på dig och du kan få ditt kort direkt. Du behöver inte ha ett bankkonto hos Klarna Bank utan kortet kan smidigt kopplas till ditt befintliga konto i annan bank. Till skillnad mot många andra banker så tar Klarna inte ut någon årsavgift för Klarnakortet. Däremot tillkommer en månadsavgift på 29kr. Denna avgift betalas i samband med att du får hem den månatliga fakturan.

Ansök om det nya Klarnakortet här

Sköt betalningar med Apple Pay

Klarnas app Det märks att Klarna är ett av Sveriges främsta fintech bolag. Med Klarna appen i din mobil får du nämligen full översikt över ditt Klarnakort och allt som hör kortet till. Varje gång du handlar med kortet får du en pushnotis till mobilen. Du kan då även välja om du vill att beloppet dras direkt eller om du vill betala senare via din månatliga faktura. När du handlar med kortet i en fysisk butik kan du även använda dig av Apple Pay. Det är ett av de mest säkra sätten att betala. Detta då dina kortuppgifter inte är synliga då de faktiskt inte lagras på den enhet du betalar med.

För att skaffa dig ett betalkort från Klarna behöver du bara ladda ner bankens App. Där kan du enkelt ansöka om det nya Klarnakortet och se fram emot smooth payments varje dag! Sedan aktiverar du Apple Pay genom antingen appen eller Apple Wallet. Därefter behöver du alltså inte ha det fysiska kortet med dig för att kunna genomföra köp.