Detta händer om USA inte kan enas

Om USA inte kommer att enas om om budgeten och den lånekrisen så kommer det att drabba dollarn hårt och i förlängningen priset på olja.

Demokraterna och republikanerna verkar inte kunna enas om hur de ska höja budgettaket och vilka åtgärder som måste genomföras. Demokraterna vill ha en lånsiktig lösning medan republikanerna vill ha en kortsiktig, som måste omförhandlas vid årsskiftet. Just nu står parterna långt ifrån varandra, trots att en lösning måste tas fram inom kort.

Redan nu börjar olika hedgefonder att rusta inför en kommande finansiell kris om inte parterna enas. Hur som helst så kommer S&P med all sannolikhet att minska USAs kreditbetyg från AAA till AA och det kommer att drabba dollarn.

Dollarn kommer att bli hårt ansatt när många flyr från denna valuta om kreditbetyget sänks. Och som nog kanske redan har märkt så stiger priset på olja när det går dåligt för dollarn. Oljerpiset är idag redan rekordhögt då den amerikansk WTI-olja ligger på runt 100 dollar fatet och nordsjöolja mellan 115 och 120 dollar fatet. Så det kan verkligen bli en skrämmande ökning framöver.