Få koll på pengarna med P.F.C

Har du en vardagsekonomi i behov av uppstyrning så kan den nya mobilbanken P.F.C vara lösningen. Denna mobilbank kommer från betalningsinstitutet PFC Technology som även är aktören bakom appen Betalo. P.F.C står för Personal Finance Co som vittnar om vart fokus ligger för detta bolag. Med den nya mobilbanken P.F.C vill bolaget hjälpa svenskarna att få koll på pengarna. Även om mobilbanken ännu inte är känd bland den stora massan så finns det tunga investerare bakom produkten. Den största ägaren i P.F.C är den svenska storbanken Nordea. Men även andra kända namn inom finansbranschen har skjutit in kapital i mobilbanken. Bland dessa återfinns Svea Ekonomi och NFT Ventures, varav den sistnämnda även har intressen i kända varumärken så som Lendify, Direkto och Capcito. Nu återstår det bara att se om P.F.C lyckas med sitt uppdrag - att få svenskar att få koll på pengarna.

P.F.C är en mobilbank där du har möjlighet att sköta alla dina bankärenden via en app. Appen finns att ladda ner i både App Store och Google Play. Utöver appen får bankkunder ett kostnadsfritt Mastercard® som kopplas till kontot. Genom funktioner så som pushnotiser vid köp, automatiskt kategorisering av köp samt personlig budget ska det bli enklare för dig som kund att få koll på din privatekonomi. Något som lockar runt 5000 nya användare i månaden enligt bolagets marknadschef.

Personlig budget direkt i mobilen

Mobilbanken P.F.C Efter att ha utforskat den nya svenska mobilbanken så kan vi på Allt om Spara konstatera att målgruppen för P.F.C främst är personer med en enklare ekonomi. Appen lämpar sig med andra ord för den som vill få koll på intäkter och utgifter i vardagen. Har du en mer avancerad ekonomi med depåer, fondsparande och flera olika typer av konton så kan P.F.C istället ses som ett komplement medan de stora affärerna bör fortsätta skötas hos din nuvarande bank. Med P.F.C kan du istället få bättre koll på de mindre vardagsposterna och se var pengarna egentligen tar vägen. Med appen kan du även göra en personlig budget som du när som helst kan ändra vid behov. Eftersom inköpen du gör med det Mastercard® som är kopplat till tjänsten kategoriseras så kan du också se inom vilka områden du spenderar mest pengar.

En annan intressant funktion i P.F.C är "Dina grupper". Med denna funktion kan du enkelt dela upp köp mellan dig själv och dina vänner. Är du exempelvis iväg på resa med kompisgänget så kan du samla alla gemensamma poster som en grupp. Därefter är det enkelt att se hur mycket var och en i gruppen är skyldiga varandra. I framtiden planerar man även att integrera en funktion för att splitta notan när du är ute och äter eller gör andra aktiviteter med andra. Andra kommande funktioner är automatiskt sparande och premiumabonnemang. Syftet med P.F.C är att du ska kunna skräddarsy mobilbankens tjänst utifrån dina egna behov.

Ladda ner P.F.C

Kontaktlöst kort kostnadsfritt

De kostnadsposter som är synliga och som automatiskt kategoriseras i P.F.C appen är de köp som görs med P.F.C Mastercard®. Du beställer detta kort helt kostnadsfritt via appen. Efter beställningen är gjord kommer du att få hem ditt kort inom 3-5 arbetsdagar. Kortet är fritt från årsavgift och ingen kreditupplysning görs i samband med beställningen. En annan fördel med P.F.C Mastercard® är att du slipper betala extra utgifter när du använder kortet utomlands. Man tar alltså vare sig något valutapåslag eller någon uttagsavgift. Du kan ta ut upp till 3000 kr i månaden med ditt P.F.C Mastercard® helt utan kostnad. Kortet är dessutom kontaktlöst vilket innebär att du kan blippa köp i de betalterminaler som tillåter detta.

Allt som har med ditt betalkort att göra administrerar du direkt i appen. Där kan du bland annat aktivera ditt kort eller ändra din PIN-kod. Du har även möjlighet att frysa kortet eller helt enkelt beställa ett nytt kort. Man har även en chattfunktion där du med fördel kan ställa frågor till mobilbankens support. För att föra över pengar till ditt P.F.C Mastercard® använder du Swish och identifierar dig med ditt BankID. Så fort pengarna är swishade får du tillgång till dessa och kan börja använda ditt kort från P.F.C.