Facebook fyller 10 år

I dag fyller det social nätverket Facebook 10 år. Sajten har 1,2 miljarder användare över hela världen och i Sverige har 66 procent av internetanvändarna Facebook.

Facebook har för många blivit en viktig informationskanal och del av det sociala livet. Användare håller kontakt med såväl vänner, familj, bekanta, affärskollegor och andra människor. För företag har Faceboook blivit en viktig plats att synas på och det var inte alltför länge sedan som annonser började tillåtas i nyhetsflödet.

Annonser var till en början bannlyst när Mark Zuckerberg tillsammans med Eduardo Saverin startade The Facebook 2004. Idén baserades på det social nätverk som Mark Zuckerberg utvecklade med bland annat tvillingarna Tyler och Cameron Winklevoss och som kallades Harvard Connection. Mark Zuckerberg stämdes och en uppgörelse nåddes inte förrän flera år senare. I filmen The Social Network berättas mer om uppkomsten av Facebook, som ägde rum för 10 år sedan.

Att Facebook spelar en viktig roll för användarna är uppenbar och en stor del av nyhetsflödet kan användarna själv anpassa och därmed välja vilken information man vill ha. Vi på Allt om Spara ger spartips genom Facebook, samt presenterar andra nyheter inom ekonomivärlden. Så genom att gilla Allt om Spara på Facebook får du matnyttig information som kan vara aktuell för din ekonomi.