Fonder – om föräldrarna får välja till sina barn

På uppdrag av Länsförsäkringar har PFM Research genomfört en undersökning där man bland annat undersökte hur mycket föräldrar sparar till sin barn. Resultatet av undersökningen visar att sparandet har ökat sedan 2009 och att fonder är den populäraste sparformen.

Undersökningen genomfördes mellan den 22:a maj till och med den 20:e juni tidigare i år. Totalt var det runt 900 personer som deltog i undersökningen och alla som deltog hade minst ett barn som var under 18 år.

Undersökningen visar att fonder är den populäraste sparformen när föräldrar sparar till sina barn. 64 procent valde ett sparande i fonder, 45 procent i ett bankkonto, 4 procent i aktier, 1 procent i obligationer och 4 procent i andra sparformer.

Utvecklingen sedan 2005 har varit en stadig uppåtgång för sparande i bankkonto och fonder medan sparande i aktier har sjunkit dramatiskt. 2005 var det tio procent, 2009 åtta procent och 2012 så lågt som fyra procent som valde ett sparande i aktier till sina barn. Inte så konstigt med tanke på att aktiemarknaden har varit osäker de senste åren.

Sedan 2005 har föräldrarnas sparande till barnen ökat med 24 procent och sedan 2009 3 procent. En positivt utveckling tycker vi på Allt Om Spara eftersom det är viktigt att spara både till sig själv och sina barn, för en tryggare framtid.

Är du intresserad av att komma igång med ditt sparande? Eller helt enkelt vill veta var du kan maximera avkastningen och få den bästa räntan? Hos oss kan du alltid hitta de senaste och mest aktuella sparräntorna.

Källa: lansforsakringar.se