Fördelar när du köper och säljer bostad

Idag kommer nyheter som rör både försäljning och köp av bostäder. Enligt en ny undersökning som gjorts bland över 2000 mäkare i Sverige så har man kunnat peka på vad som är absolut viktigast för människor som skall köpa ny bostad. Det har visat sig att det som köparen i stort sätt kräver är att det är ett trevligt badrum och kök. Helst skall det vara nyrenoverat för att objektet skall bli intressant. Det är troligtvis inte så svårt att räkna ut att just badrum och kök skall vara bra eftersom en hel del tid läggs i de här två rummen. På en tredje plats på listan om vad som är viktigt för bostadsköpare är taket. Det gäller således köp av villa men att taket på huset är helt och korrekt är även det väldigt viktigt. Något att tänka på om du skall sälja din bostad i närtid.

Köpa bostad? – Ställ dig i kö

Något som många inte tänker på när det är dags att köpa bostad är att om man ställer sig i kö hos något av bostadsföretagen så kan man hoppa många steg före andra om man ställt sig i en bostadskö. Faktum är att väldigt många bostadsbolag har egna köer som de erbjuder sin intressenter och kunder. En del har gratis köer och en del har en liten konstad knuten till kön men det kan det å andra sidan vara värt om det handlar om att få en drömbostad. Eftersom flera av bolagen just ny bygger nya bostader runt om i landet är det absolut inte försent att ställa sig i några köer.

Förslag till bostadsköer

HSB – Ställer du dig i kö här kommer du att ha förtur till både nybyggda bostader och hyresrätter

Riksbyggen – Betala 100 kronor om året i avgift för att ställa dig i kön som ger dig möjlighet att få förtur till nybyggda bostadsrätter

JM – Här har man valt att kalla det för VIP-medlemskap och kostnaden är 200 kronor per år. För det får du möjligheten att få exklusiva förhandsvisningar innan andra intressenter samt att du kan intresseanmäla dig till nybyggda lägenheter tidigare än andra.