Försäkringen som ger dig kostnadsfria besök hos FirstVet

Som djurägare vet man hur kostsamt det kan bli när ens djur drabbas av sjukdom eller olycka. En bra djurförsäkring är därför nästintill ett måste om man inte vill riskera att behöva ta bort sin fyrbenta vän om olyckan plötsligt uppstår. Många undviker att teckna en veterinärvårdsförsäkring då premierna är höga. Detta är dock inte att rekommendera. Djursjukvården fungerar nämligen inte på samma sätt som vården för människor. Vår vård är subventionerad av staten till skillnad mot djursjukvården. Detta innebär att du med ett oförsäkrat djur får stå för alla kostnader själv om du inte har någon djurförsäkring. På Allt om Spara finns det många försäkringsbolag att läsa om och här kan du själv jämföra de olika djurförsäkringarna som erbjuds. I denna artikel vill vi dock lyfta fram försäkringsbolaget Sveland Djurförsäkringar. Detta med anledning av att kunder hos detta bolag nu erbjuds kostnadsfria besök hos den digitala veterinärtjänsten FirstVet.

Du kan teckna en djurförsäkring hos de flesta kända försäkringsbolag idag. Det finns dock de bolag som specialiserat sig på just försäkringar för våra fyrbenta vänner. Det handlar bland annat om Sveland Djurförsäkringar och Agria. Inom dessa försäkringsbolag finns det stor kompetens om djur och utbudet av djurförsäkringar är dessutom bredare än hos många de andra bolagen. Det finns flertalet olika försäkringar att välja mellan för varje specifikt djur. Hos Sveland Djurförsäkringar kan du exempelvis inte bara teckna en försäkring för din häst, din hund eller din katt. Istället erbjuder man även skydd för alpackor, nötkreatur och minigrisar.

Gratis veterinärbesök direkt i mobilen

Sveland Djurförsäkringar samarbetar med den digitala veterinären FirstVet. FirstVet erbjuder veterinärbesök direkt i mobilen och besöket sker via videosamtal. Genom detta videosamtal kan veterinären hos FirstVet göra en bedömning av ditt djur. Efter avslutat besök får du remiss eller recept om detta är aktuellt. Du får även ditt djurs journal där veterinären på FirstVet angivit ditt djurs diagnos samt eventuella råd som du ska följa. På detta sätt slipper du själv ta dig till en veterinär för att få ett uttalande. Vi vet alla hur krångligt det kan vara att få in en katt i en bur eller fösa in hästen i ett släp. Mår djuret dessutom dåligt tar det emot extra mycket. Detta kan alltså undvikas genom ett besök hos FirstVet.

I vanliga fall kostar ett videomöte med en veterinär på FirstVet 320kr. Har du en försäkring hos Sveland Djurförsäkringar så får du istället tre besök per år helt gratis. Detta gäller oavsett vilken djurförsäkring du har och gäller för dig med katt, häst, hund eller smådjur. Dock kan du inte utnyttja de kostnadsfria besöken för exempelvis beteenderådgivning eller kostrådgivning. För att vara förberedd när olyckan väl är framme rekommenderar vi dig att redan nu ladda ner FirstVets app och registrera ditt djur. Då kan du enkelt och helt gratis använda dig av tjänsten om ditt djur drabbas av sjukdom.

Tips när du ska teckna en djurförsäkring

Är ditt djur inte försäkrat idag så är detta något du verkligen bör överväga att göra. Det kan stå dig väldigt dyrt om ditt djur är oförsäkrat och drabbas av sjukdom. Om du tycker att djurförsäkringarna kostar för mycket så finns det vissa tips för att sänka den månatliga premien. Bland annat kan du få ner kostnaden genom att höja självrisken. Dock bör du vara medveten att du får betala mer om olyckan väl skulle inträffa. Du kan även minska månadspremien genom att ta bort eventuella tilläggsförsäkringar. Slutligen kan du även samla dina försäkringar hos ett specifikt försäkringsbolag och på så sätt få mängdrabatt. Se också alltid till att jämföra försäkringar för att säkerställa att du inte betalar mer än du behöver för din djurförsäkring.

Om du funderar på att byta försäkringsbolag så bör du göra detta med försiktighet. När det gäller djurförsäkringar är detta nämligen extra känsligt. Skulle du teckna en ny djurförsäkring så kommer inte skador och sjukdomar som inträffade innan tecknandet att gälla. Detta medför en risk att ditt djur hamnar mellan två bolag där det nya bolaget hävdar att skadan uppkommit innan försäkringen tecknades. Det gamla bolaget hävdar sedan att djuret inte längre är försäkrat hos dom och att dom därmed inte tar något ansvar. Med andra ord kan det löna sig att istället för att byta försäkringsbolag se till att förhandla priset med de försäkringsbolag man har idag.