Fortsatt lågt bensinpris framöver

Igår rapporterade vi om att elpriserna sannolikt kommer att fortsätta att vara lågt även under vinterhalvåret. Detsamma väntas även att gälla för bensinpriserna som pressas på grund av en högre produktion och mindre efterfrågan.

Anledningen till att bensinpriserna har sjunkit drastiskt de senaste månaderna beror dels på en ökad produktion samtidigt som efterfrågan har minskat. Att produktionen har ökat är ett resultat av att flera raffinaderier nu kommit igång igen, som tidigare varit en stoppkloss. Att efterfrågan har minskat är säsongsbetonat och kommer inte som en nyhet, men att bensinpriset skulle sjunka så fort har däremot kommit som en smärre skock.

Flera bensinstationer har även under måndagen sänkt bensinpriset och totalt har vi en nedgång på hela 1,30 öre litern sedan mitten av september och detta märks i plånboken. En tank på 50 liter är 65 kronor billigare idag än mitten av september. Och hittar ni en riktigt billig bensinmack, obemannade är nästan alltid billigare, så kan ni komma undan med ett ännu lägre bensinpris.