Historiskt ränteläge

För dig som planerar att bo kvar i din nuvarande bostad några år framöver är det ett bra läge att binda din ränta just nu. Aldrig tidigare har nivån på den bundna räntan varit så låg. I vissa fall ligger den nu på samma nivå som den rörliga, en väldigt ovanlig situation.

Läge att binda räntan på ditt bolån Trots att det i vissa fall till och med är lägre ränta på vissa bundna lån än de med rörliga fortsätter många hushåll att låna med rörlig ränta. Enligt Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, är det jätteattraktivt att binda just nu. Dock varnar både han och många andra om att det kan vara bra att avvakta med att binda dina lån ifall du är osäker på hur din boendesituation kommer att se ut de närmsta åren eller ifall du är på väg att byta bank.

Att tänka på
För den som vill vara försiktig kan det vara bra att binda sina lån olika länge då man inte vet var räntan står om tre år. Innan ert besök på banken bör ni också se över hur er bostad ökat i värde och hur mycket ni amorterat. Ju större marginalerna är desto mer bör ni kunna pressa ned låneräntan då bankens risktagande minskar.

Källa: Expressen.se/dinapengar