Höstweekend – hit ska du åka för att spara pengar

Har du en stramare ekonomi efter sommaren men vill ta en höstweekend i Europa? Vänd blicken österut och spara pengar samtidigt som du upptäcker nya fantastiska städer. Hit ska du åka. 

Zmarta har tagit fram ett index där man jämfört kostnaderna för ett antal resmål i Östeuropa. Varje år gör svenskarna 14 miljoner semesterresor och i topp för resmål ligger Spanien, Italien och Grekland. Men blickar man lite mot öst kan man komma ner i pris, spara pengar och upptäcka nya fantastiska städer.

”Vi hoppas att vårt nya index gör att ännu fler svenskar kan få ett bättre grepp om sin ekonomi och göra ett smartare val när de väljer höstresa. Belgrad har mest att erbjuda för pengarna och i snitt klarar man sig där under tusenlappen per dag”, säger Mattias Hallgrim.

I undersökningen har man jämfört priser för flygbiljett, hotell, middag och öl och tagit fram en dagskostnad för en weekend torsdag-söndag. På första plats kommer Belgrad i Serbien där kostnaden ligger på 839 kronor per dag och på andra plats Skopje i Makedonien där samma kostnad är 901 kronor per dag. Se hela listan nedan. Upptäck en ny stad och spara pengar samtidigt.

Hela listan – Zmartas index för weekends i öst:

1. Belgrad, Serbien – 839 kr/dag
2. Skopje, Makedonien – 901 kr/dag
3. Krakow, Polen – 975 kr/dag
4. Bukarest, Rumänien – 1 041 kr/dag
5. Tirana, Albanien – 1 052 kr/dag
6. Vilnius, Litauen – 1 057 kr/dag
7. Riga, Lettland – 1 152 kr/dag
8. Tallinn, Estland – 1 210 kr/dag
9. Moskva, Ryssland – 1 233 kr/dag