Inget jobbskatteavdrag i höstbudgeten

Det har varit mycket prat om det femte jobbskatteavdraget tidigare i år och förra året. Regeringens framförhållning är att den ska genomföras, frågan är bara när och nu meddelar Fredrik Reinfeldt att det inte blir i höstbudgeten i alla fall.

I Almedalsvecken är i full gång och i dag var det Moderaternas tur att hålla tal. I samband med detta så medverkade statsministern i en intervju med P1 Morgon där han meddelande att det inte blir något fem jobbskatteavdrag till hösten. Anledningen är att han inte ser att det finns någon möjlighet att få plats med detta förslag i höstbudgeten.

Istället vill regeringen satsa på jobbskapande åtgärder. Arbetslösheten i Sverige är runt 8 procent och 20-25 procent för unga. Så det är ett området där det fortfarande finns mycket att göra.

Att notera är att Sverigedemokraterna meddelar att de kommer att stödja ett femte jobbskatteavdrag i riksdagen.

Utdrag från intervjun med Fredrik Reinfeldt från P1 Morgon
”I valet sade vi att vi hade skarpa löften och reformambitioner… Förra året sa jag att vi inte hade utrymme för så stora satsningar 15 miljarder kronor och jag gör samma bedömning nu. Jag upplever inte att det funnits utrymme att lägga fram ett så stort förslag eftersom vi behöver få fram en del jobbskapande åtgärder”