Kärleksfull handel

Imorgon planerar nästan varannan svensk att uppmärksamma alla hjärtans dag. Att ge sin partner med en present är det vanligast förekommande sättet och för vissa delar av handeln innebär det ett rejält uppsving. Detta visar en rapport från svensk handel.

4 av 10 dagligvaruhandlare svarar att alla hjärtans dag är en viktig försäljningsdag. En kategori av varor som ökar rejält inför den speciella dagen är blommor och choklad. Majoriteten av de som handlar presenter lägger mellan 100-500 kronor.

Så firar vi alla hjärtans dag

De vanligaste sätten att uppmärksamma dagen är att överraska sin partner med en present, laga en extra god middag eller äta ute. Undersökningen visar också att män är något mer benägna att köpa present till sin partner än vad kvinnorna är. Även andra former av relationer uppmärksammas under denna högtid och andelen personer som köper present till någon annan än sin partner har ökat.

”Svenska folket uppskattar Alla hjärtans dag och möjligheten att visa uppskattning till de vi tycker om. Även om högtiden inte är avgörande för handeln i stort får vissa delbranscher en rejäl försäljningsskjuts”, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Källa: Svenskhandel.se