Kontrollera uppgifterna i deklarationen noga

I dag är det superenkelt att lämna in deklarationen via exempelvis webben. För många är de flesta uppgifter ifyllda och det är bara att skicka in. Men det är oerhört viktigt att du kontrollerar uppgifterna noga eftersom du har det yttersta ansvaret.

Skulle det vara så att de inrapporterade och förifyllda uppgifterna i din deklaration skulle vara felaktiga är det ditt ansvar att se till att de stämmer. Därmed är det viktigt att räkna de uppgifter som redan har fyllts i. Oavsett vem som har fyllt i uppgifter eller var de kommer ifrån är det alltid du som har det yttersta ansvaret att se till att alla uppgifter är korrekta.

Det är därmed viktigt att inte vänta in i det sista med att lämna in sin deklaration och är man stressad är det lätt att det blir fel. Ta istället tag i saken i god tid och var strukturerad när du går igenom alla uppgifter.

I årets deklaration ska fondskatten samt den nya sparformen investeringssparkontot deklareras och fyllas i för första gången. Då kan det vara extra viktigt att vara påläst och insatt om vad det innebär. Läs mer om nyheterna här.