Köp av begagnade prylar ökar

Allt fler väljer att köpa begagnat, visar Begagnatbarometern. Att köpa begagnat kan vara ett bra spartips, liksom att rensa i sina gömmor efter saker som inte används längre och kan säljas. Till exempel när det gäller träningsprylar.

Den privata begagnathandeln ökade med 2 procent under andra årets andra kvartal jämfört med samma period förra året. Det visar Begagnatbarometern som tas fram av Blocket och HUI Research. Framförallt är det kategorierna Sport & fritid och Kläder & skor som har ökat mest detta kvartal. När våren kom i april började de som väntat med att shoppa att stilla köplusten, enligt barometern.

I april och maj är begagnathandeln som mest intensiv när det kommer till träningsprylar, då 4 600 privatannonser i månaden läggs upp med träningsprylar på Blocket. Ungefär 81 procent av svenskarna äger träningsprylar som inte har använts de senaste sex månaderna, så ett tips är att se över sina gömmor om man vill komma i gång att träna efter semestern. Eller för att tjäna en hacka på sådant som inte används, då medelvärdet på dessa prylar ligger på cirka 4000 kronor. Det finns flera begagnatsajter, loppisar och andra möjligheter att sälja prylar och kanske investera i en träningsform som passar bättre. Tänk även på att miljön främjas när man handlar begagnat.

För fler tips att spara pengar på, besök vår avdelning med Spartips.