Krisen i Japan når de Europeiska börserna

Vi fortsätter vår rapportering från krisen i Japan. Det är fortsatt problem med kärnkraftverken där läget ser ut att förvärras med tiden. Just nu ser det ut som att det kommer att dröja innan det blir någon lösning på detta. Tokyobörsen fortsätter att falla då många av de Japanska företagen drabbas av bristen på el.

Tokyobörsen stängde igår på 10,6 procent och har påverkat världens börser. Börserna i Europa har påverkats negativt av raset på Tokyobörsen och katastrofen i Japan. Händelserna där har fått konsekvenser och i Europa öppnade Frankfurt-, London- Parisbörsen på minus två procent. Stockholmbörsen har även påverkats och 10:00 hade OMXS30 en negativ utveckling på 2,9 procent. Det är en oroande utveckling, där även den svenska kronan tappade gentemot både dollarn och euron.

Många investerare världen över är oroade över läget på marknaden. Och många, även privatpersoner, söker nu efter andra investeringsalternativ. Detta får ytterligare negativ påverkan för de redan drabbade företagen och börserna i kris.

Som vi rapporterade igår är det turbulenta tider där det gäller att ha kolla och bevaka sina investeringar, som fonder och aktier.