Kronan stark mot flera valutor

Den svenska kronan har inte bara stärkts mot både dollarn och euron, utan det är flera andra valutor som har tappat i värde mot kronan. Det kan vara bra att veta om man exempelvis vill fly höstrusket för att bege sig ut på resa.

Det är flera valutor som har blivit billigare mot den svenska kronan. Oftast så jämför man mot dollar och euron, som är två väldigt viktiga valutor för Sveriges del. Och just nu ligger dollarn på 6,57 kronor och euron på otroligt låga 8,24 kronor.

Dock är det många andra valutor som har tappat i värde under året, och framförallt den senaste tiden. I topp ligger bland annat den brasilianska valutan real, BRL, som har tappat cirka 11 procent sedan årsskiftet och ligger idag på 3,22 kronor. Andra intressanta valutor som har tappat mycket i värde är den indonesiska rupien som har tappat 7,8 procent sedan årsskiftet och ligger nu på 11,79 kronor för 100 rupier. Även den danska kronan har tappat mycket i värd, 7,3 procent, och en danska krona kostar i dag 1,11 kronor.

Det är bara ett axplock av alla valutor som har tappat mot den svenska kronan. Så om du är ute efter att bege dig ut på en resa så kolla in de senaste växlingskurserna som du hittar hos oss på Allt Om Spara.

Du kan även testa vår smidiga valutomvandlare för att räkna.