Låga elpriser i januari trots köldknäpp

Under januari månad har medelpriset på el varit cirka 20 procent lägre jämfört med samma period förra årets, detta trots en kall avslutning av månaden. Den låga prisnivån ger skäl till att fundera över sitt elavtal.

På den nordiska elbörsen så låg medelspotpriserna på el under januari månad på 29,4 öre per  kilowattimme i elområdet ”Stockholm och Malmö” och 29 öre per kilowattimme i elområdet ”Luleå och Sundsvall”. I januari förra året låg medelspotpriset kring 36 öre per kilowattimme, enligt eljämförelsesiten elskling.se. Detta innebär att prisnivån under januari 2014 har varit 20 procents lägre jämfört med samma period i fjol.

Det är inte bara det milda vädret som har bidragit till det låga medelpriset. Full fart i vattenkraft- och kärnkraftverken samt en kraftigt ökad vindkraftsproduktion har även de bidragit till den låga prisnivån.

Enligt  elskling.se är fastprisavtalen lägre än det har varit de senaste 6-7 åren vilket är ett ypperligt tillfälle att fundera på att binda sitt elavtal.

Letar du efter ett billigare och bättre avtal än vad du har idag så kan du använda verktyget nedan som vi erbjuder i samarbete med Compricer.se.