Lunar erbjuder gratis bankapp

Fintech-bolaget Lunar har utvecklat en unik bank-app som ska göra det både enkelt och kul för användaren att hantera sin ekonomi. I appen finns ett interaktivt budget-verktyg, möjlighet att spara kvitton, sätta sparmål och växla valuta. 

Lunar I appen Lunar får man som användare en bra överblick över sin privatekonomi. Varje köp kategoriseras automatiskt och i cirkeldiagrammet över månadens utgifter framgår det tydligt vilka poster som är de största. Budget-verktyget fungerar i realtid och kan vid önskemål skicka små meddelanden då man spenderar pengar. Ett roligare sätt att få en överblick på sin privatekonomi.

Lunar Goals

I appen finns en funktion döpt till Goals vars syfte är att hjälpa användaren att nå sina sparmål. Man skapar ett mål i sin app, exempelvis ”Roadtrip i USA” och väljer ut en passande bild som ska peppa lite extra längs vägen. Har man ingen egen bild kan man plocka någon ur appens bildkatalog. Därefter väljer man själv hur man vill spara. Enklaste sättet är att sätta automatiska överföringar och på så sätt låta sparandet sköta sig självt. Man kan välja allt från dagliga till årliga insättningar och bestämmer själv hur mycket man önskar sätta undan. Det är lätt att följa sina framsteg och se hur långt man har kvar till att nå sitt mål i appen. Via budget-verktyget i appen kan man se om det finns onödiga utgifter som går att spara in på och istället lägga på sparmålet.

Lunar - betalkort

Lunars bankapp Lunar erbjuder även ett betalkort som är perfekt för den som gillar att resa. Kortet är ett förhandsbetalt mastercard vilket innebär att man måste föra över pengar på det från sitt vanliga konto. Anledningen till att kortet lämpar sig så bra för resande är att det är ett multivaluta-kort. Med hjälp av appen kan man ställa in kortet på en specifik valuta. Om man exempelvis befinner sig i London kan man ställa in kortet på GBP och därmed betala med lokal valuta. Man slipper således onödiga extrakostnader. Det kostar dessutom ingenting att ha kortet. Varken i kortavgift eller årsavgift.

Skulle man bli av med sitt kort är det bara till att gå in i appen och frysa det. Man kan dessutom komma åt sin pinkod i appen om man skulle glömma bort den.

Om Lunar

Lunar har inga bankkontor, ingen internetbank eller några rådgivare utan är en bank-app som uteslutande finns i mobilen. Appen finns tillgänglig för Android och iOS och finns att hitta hos Google Play och App Store. För att kunna använda appen måste du vara 18 år, bo i Sverige och ha ett BankID. Lunar tilldelades nyligen en banklicens men är ingen bank utan fokuserar på att hitta nya, smarta och moderna banklösningar som syftar till att göra banking både enklare och roligare för kunden.