Många väljer att deklarera över nätet

Det är återigen deklarationstider för miljontals svenskar. Den 21:a mars öppnade Skatteverket sin e-tjänst för deklarationer och intresset var rekordstort.

Med hjälp av Skatteverkets e-tjänst kan man både kontrollera sin deklaration, ändra i den och lämna in den över nätet. Denna möjlighet tog rekordmånga fasta på redan samma dag som tjänsten öppnades då 116 652 personer e-deklarerade. 

Skatteverket meddelade också att 236 000 personer valde att logga in och titta på sin deklaration i mobilen eller surfplattan under första dagen, vilket även det var nytt rekord. 

E-legitimation eller säkerhetskoder behövs

Funderar du också på att deklarera över nätet? Allt som krävs är en e-legitimation som man kan skaffa hos sin bank. Om man har fått pappersdeklarationen kan man istället välja att använda de säkerhetskoder som står i deklarationen för att logga in och deklarera på Internet. 

Alternativ – ringa eller posta

Det finns flera andra alternativ till att e-deklarera. Exempelvis går det att ringa för att godkänna deklarationen och självklart kan man fortfarande välja att lämna in deklarationen på det traditionella sättet via posten. Då måste du först vänta på pappersdeklarationen som ska vara utskickad senast den 15:e april.  

Deklarationstips

Vill du veta mer om vad du bör tänka på när du ska deklarera i år så kan du titta i vår deklarationsguide för 2013. Där har vi också samlat de viktiga datum som gäller.