Mer sömn kan ge dig högre lön

Ny forskning visar på att ju mer du sover, desto bättre kommer din lön att bli. Så kanske är det inte löneförhandling som du ska fokusera på, utan mer sömn.

sovande barn Det är allmänt känt att sömnbrist kan leda till viktuppgång, dåligt humör och hjärtproblem. Samtidigt som ordentligt med sömn kan ha en förebyggande effekt mot bröstcancer.

Nu visar även ny forskning att mer sömn ger högre produktivitet och effektivitet, vilket leder till en bättre lön. Det är forskare på Williams College och University of California som tagit fram denna studie.

Forskarna har bland annat tagit fram att människor som sovit cirka sex timmar per natt i sju dagars tid presterar nästan lika dåligt som de som inte har sovit alls den senaste natten. De menar även att människor som bor i områden med mindre dagsljus sover längre, då vi ofta känner oss trötta när det är mörkt.

Här i Sverige kan vi då jämför med hur pigg man är på sommaren jämfört med på vintern. Kanske är det så att vi då behöver se över våra sömnvanor även här och prioritera mer sömn på vinterhalvåret. Forskarna menar även att regelbunden och utvilad sömn kommer förbättra din förmåga att jobba i team, att multitaska och att avläsa andras ansiktsuttryck.

Källa:va.se