Nätfynda i USA

Det är väl ingen som missat att den svenska kronan just nu är väldigt stark gentemot sina systervalutor Euro och Dollar. Dollarn väntas vara nere i 6,50 innan året gått ut och så låg var det länge sedan den var nere i. Det här får givetvis effekter på växelkurserna och är det någon gång man skall passa på att köpa prylar från USA så är det nu eftersom du får väldigt mycket för dina pengar.

Framförallt är det teknikvaror som generellt sätt brukar vara billigare även när dollarn är stark. Nu när den är nere på nya lägstanivåer är det väldigt förmånligt att handla just den här typen av produkter i USA. Även kläder och musikinstrument brukar generellt sätt vara billiga på andra sidan Atlanten så även den typen av shopping är ytterst lämplig just nu.

Är det svårt att handla från utlandet?

Egentligen är det precis samma sak att handla på nätet från amerikanska sajter som att handla på de svenska. Skillnaden är egentligen bara språket när det kommer till själva utförandet. Det är emellertid viktigt att tänka på att när du handlar någonting från utlandet så kan både tullavgfiter och moms tillkomma till det priset som affären tar ut. Tullverket har en bra avgfitsguide som visar hur mycket tull som tillkommer beroende på vara och land när du handlar från utlandet. Moms brukar enkelt gå att ta reda på via Skatteverkets hemsida. En ytterligare del att titta lite extra på är de garantier som finns till produkterna. Det kan vara så att vissa produkters garantier inte gäller i Europa medan andra har en så kallad världsgaranti.

Ta gärna en titt i vår valutaomvandlare där du kan se hur mycket dollar du får ut för dina svenska kronor, snabbt och enkelt!