Nu kommer ditt orange kuvert med personlig kod

Snart får du ditt orange kuvert i brevlådan och i år innehåller det ett förenklat innehåll, samt en personlig kod med vilken du kan logga in och få en prognos för hela din pension.

Med den personliga koden kan du lätt logga in på Pensionsmyndighetens webbplats och se en prognos för vad du får i månaden när du går i pension, inklusive tjänstepension. Den prognosen kan vara tusenlappar högre än den du ser i ditt orange kuvert. 

Enligt pensionsmyndigheten är snittprognosen för allmän pension 16 300 kr i månaden för personer födda 1971 som går i pension vid 65 år. Inklusive tjänstepension ligger snittet på 21 500 kronor i månaden.

I år har det dessutom blivit ett fel i pappersutskicket av pensionsprognosen, vilket har gjort att de flesta har fått en något för låg prognos. Felet berör dem födda 1950 eller senare. Därför är det ännu viktigare att logga in på Pensionsmyndighetens webbplats och se hur den faktiska prognosen ser ut.

Nytt i årets orange kuvert är alltså att det innehåller två mindre sidor, det vill säga totalt 4 sidor, samt en personlig kod och tolv olika inloggningslänkar beroende på intresse för pensionsfrågor.