Nu kommer skatteåterbäringen

nu kommer skatteåterbäringen Väntar du pengar tillbaka på skatten? Den 8 och 9 juni sätts pengarna in på ditt konto förutsatt att du deklarerat digitalt senast den 2 maj samt uppgett ett giltigt kontonummer. Detta blir andra omgången i år som skatteåterbäring betalas ut och denna gången är det cirka 3,2 miljoner personer som får lite extra på kontot.

Sammanlagt rör det sig om en summa på 23,5 miljarder kronor som nu ska betalas ut innan midsommar. Det finns dock undantag. En del deklaranter kommer inte att få sina pengar innan midsommar.
-Det kan bero på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på skatteverket.

 

Andra omgången skatteåterbäring

Tidigare i år , runt påsk, fick drygt en halv miljon svenskar ut sin återbäring. Denna grupp hade skaffat digital brevlåda och deklarerat redan innan den 29 maj. För de som får sina pengar nu i dagarna och önskar få sina pengar lite tidigare nästa år går det bra att gå in och ändra till digital brevlåda på skatteverket.

 

Se upp för bedragare

I samband med att skatten nu ska betalas ut varnar Skatteverket för att det cirkulerar bluffmail. I mailen uppmanar privatpersoner att klicka in sig på länkar för att snabbt få tillgång till i sina pengar. Enligt Schauman tar skatteverket inte kontakt på det sättet.

Källa: skatteverket