Nu kommer skatteåterbäringen

Hör du till dem som deklarerade på papper? Då kan du vara en av de 800 000 personer som snart får del av 7,5 miljarder kronor i  skatteåterbäring.

Enligt Skatteverket är snart alla pappersdeklarationer färdigbehandlade och slutskattebeskeden är på väg. Senast den 7 augusti ska cirka 7,5 miljarder kronor vara fördelade på drygt 800 000 personers bankkonton.

Samtidigt kommer cirka 1,4 miljoner personer att få besked om kvarskatt. Totalt ska drygt 12 miljarder i kvarskatt betalas in senast den 12 november.

Om du inte har anmält ditt bankkonto och hör till dem som ska få återbäring, får du istället ett utbetalningskort en vecka senare. Detta såvida din deklaration inte tillhör dem som kontrolleras noggrannare, för då blir det inte förrän i höst som det blir aktuellt med en eventuell utbetalning.

Om du inte har anmält något konto och får en återbäring som är mindre än 2000 kr så får du inget utbetalningskort utan då sätts pengarna på skattekontot. Du kan begära att få pengarna utbetalda via e-tjänsten, Skatteupplysningen eller ditt skattekontor.