Nu skickas ditt orange kuvert

Om du är pensionssparare kan du räkna med att snart få ditt orange kuvert i brevlådan. Mellan 17 februari till slutet på mars kommer årets orange kuvert att skickas ut till Sveriges pensionssparare. Samtidigt ger sig Pensionsmyndigheten ut på informationsturné.

Redan i januari skickades det orange kuvertet ut till pensionärer och nu har det blivit dags för alla andra att se hur stor sin allmänna pension blir. Kuverten börjar att skickas ut till norra delarna av Sverige och avslutas i södra Sverige en dryg månad senare.

Samtidigt kommer två orangefärgade minibussar att åka på turné i Sverige i samma ordning som kuverten skickas ut. I dessa kommer medarbetare från Pensionsmyndigheten att färdas för att svara på frågor om din pension. Informationsturnén börjar i Kiruna 19-20 februari och avslutas i Karlskrona 26-28 mars 2015. Hela turnéplanen ser du hos Pensionsmyndigheten.

Eftersom många i Sverige även har någon form av tjänstepension och eget sparande som inte syns i kuvertet kan du logga in på Pensionsmyndighetens webbplats för att se alla delarna av din pension och se vad den totala framtida pensionen blir. Undrar du över något som påverkar de olika delarna kan du passa på att fråga under informationsturnén eller kontakta Pensionsmyndighetens kundtjänst som håller extraöppet på tisdagar under den aktuella perioden.