Ny koncernchef på Nordea

Nordea har utsett Casper von Koskoll till ny VD och koncernchef, samt Torsten Hagen Jørgensen till COO och ställföreträdande koncernchef.

Casper von Kosull är sedan 2010 chef för Wholesale Banking på Nordea. Han är även medlem i koncernledningen och innan dess har han en karriär inom internationell bankverksamhet. 

Torsten Hagen Jørgensen är medlem i koncernledningen sedan 2011 och har varit anställd på Nordea sedan 2005. Han har sedan 2013 arbetat som chef för Group Corporate Centre och Group CFO i Nordea.

Det nya ledningsteamet efterträder Christian Clausen den 1 november 2015. I ett pressmeddelande tackar styrelseordförande Björn Wahlroos för Clausens ovärderliga bidrag till att göra Nordea till en stor, framgångsrik internationell bank.

– Jag har uppskattat vårt samarbete de senaste fyra åren, och jag är mycket glad att Christian kommer att acceptera att nomineras till styrelsen för Sampo, Nordeas största aktieägare. Jag respekterar hans beslut att lämna vd-posten nu, och jag önskar honom lycka till i nästa del av hans aktiva karriär, säger Björn Wahlroos.

Clausen har haft sin position i åtta år och fortsätter i en rådgivande roll fram till slutet av 2016 då han lämnar banken.