Nyheter i deklarationen för 2014

Längre tid för att deklarera, höjt schablonavdrag för uthyrning av privatbostad samt ett investerararavdrag. Detta är några av nyheterna i årets deklaration.

Nu kan du snart deklarera och därför kan det vara bra att veta några av nyheterna i deklarationen 2014. Den 20 mars öppnar e-tjänsten som du kan använda till att e-deklarera med. Enligt Skatteverket är det både enklare och säkrare att e-deklarera och dessutom kan du få dina eventuella pengar tillbaka innan midsommar. 

På grund av att 2 maj är en klämdag får du i år längre tid på dig att deklarera, nämligen till den 5 maj. Det är en av nyheterna i deklarationen 2014 och nedan ser du andra.

Nyheter i deklarationen 2014:

– Deklarationstiden förlängs till den 5 maj.

– Även utomlands bosatta ska ha deklarerat 5 maj.

– Schablonavdraget för uthyrning av privatbostad höjs till 40 000 kronor. Då ett avdrag på 20 procent får göras på hyran blir det i realiteten att en hyresinkomst på 50 000 kronor blir skattefri.

– Om du anmäler dig till Mina meddelanden så slipper du att få deklarationsutskick på papper nästa år. Istället får du mejl eller sms.

– Ett investeravdrag har införts vilket innebär att privatpersoner som köper andelar i ett mindre företag, när det bildas eller vid en nyemission, kan få dra av hälften av betalningen för andelarna i inkomstslaget kapital.

– Inbetalningskort kommer inte med deklarationsblanketten, utan med slutskattebeskedet.

Fler nyheter och viktiga datum för deklarationsåret 2014